• Головна
  • Який обрати геотекстиль для дренажу
Новини компаній
14:50, 16 лютого 2023 р.

Який обрати геотекстиль для дренажу

Новини компаній

Будь-яка дренажна система потребує вкладки з функцією фільтра. Щоб отримати просту та ефективну очистку, варто купити геотекстиль. Це один з різновидів композитних матеріалів, що нагадує собою тканину. Відрізняється міцністю, стійкістю та вважається екологічним через те, що не впливає негативно на зовнішнє середовище. Принцип конструкції - поєднання декількох шарів різної пропускної здатності в одному полотні. Щоб отримати повноцінне функціонування дренажної системи, використовують геотекстиль. Львів та інші міста України також спеціалізують своє будівництво із використанням даного матеріалу. 

Як правило, геотекстиль для дороги використовують з метою розробки закритої дренажної системи. Окрім фільтрації дрібних часток, він не пропускає ґрунтові води у суміш дренажної системи, не дає проникнути корінню рослин. Для різних типів робіт призначені матеріали своєї щільності та типу, також велике значення має тип ґрунту місцевості та рівень залягання підшкірних вод. 

Побутові магазини пропонують геотекстиль в Луцьку, Рівному та інших населених пунктах із високим показником стійкості до механічного впливу та навантажень. 

На практиці існує два основних види, виходячи із специфічних властивостей, з яких обирається потрібний геотекстиль. У Хмельницькому, Житомирі доступні такі варіанти:

  1. Геополотно - це матерія статичного походження, дуже сильна, з грубим переплетінням волокон у двох напрямках. Виготовляється з поліпропілену або поліефіру. Застосовується в найскладніших ситуаціях. В залежності від способу виробництва відрізняються походженням: 

  • Термічного, коли нитки фіксуються між собою методом спайки;

  • Хімічного, для поєднання ниток застосовується клейова обробка;

  • Механічного, з використанням голки.

  1. Геотканина - волокна можуть бути штучного або натурального походження, підготовлені на основі технології створення синтетичних тканин. Застосовується методика переплетення волокон одночасно у різних напрямках. Тому саме цей варіант застосовується у якості армуючої складової при фіксації ґрунтових мас. 

Як визначитись, який геотекстиль купити для ваших типів робіт

Поділимося порадами із досвіду професіоналів. Перш за все звертайте увагу на склад та методику виробництва. А саме:

  1. Для дренажу неможна обирати геотекстиль у Тернополі, Києві з використанням технології термофіксації. Його можна порівняти із гідроізоляцією, через те що він практично немає мікроотворів. В результаті відсутня гігроскопічність. 

  2. Натуральні волокна - це екологічно, проте після контакту з водою сукно змінює свій розмір: скорочується. Також матерія природного походження швидко піддається гниттю. 

  3. Є моделі із поліефірних штучних волокон, що стійкі до впливу води, грибків та здатні довго залишатися цілими в ґрунті, проте такий геотекстиль купити у Львові, Одесі не завжди вигідно, через те що він швидко поглинає вологу, та повільно її віддає. 

Раціонально використовувати дренажний геотекстиль із поліпропілену. Деякі виробники позиціонують його під назвою Дорн. Окрім високих показників витримки, він здатен витримати активне хімічне середовище, підвищену кислотність чи лужність. 

Який купити геотекстиль під бруківку

У місцях з підвищеним навантаженням під бруківку обов'язково закладається текстильна основа. Мова йде про місця транспортного під'їзду: зупинки, паркувальні майданчики, дворові дороги. Геотекстиль для парковки треба обирати голкопробивний. Він виглядає як неткане полотно. Воно легко пропускає воду, проте не змішуються шари ґрунту між собою. 

Правильне технологічне застосування допомагає стабілізувати та продовжити термін служби дорожнього покриття. Ефект досягається завдяки рівномірному розподіленою ваги по широкій площі. Сукно вкладається на дрібну фракцію. Поверх нього засипається щебенка. В результаті колеса автівкок не утворюють з часом ями або провали ґрунту. Геотекстиль під бруківку розрахований на навантаження від вантажівок. Також дотримання технологічного процесу з укладки бруківки означає збереження чіткого розмежування шарів. Щебінка не має засмічуватися піском, тому що в результаті перша втрачає свою дренажну властивість. Також ця тоненька тканина здатна захистити майбутній тротуар від проростання насіння, що попадає у піщану та ґрунтову суміш під час будівництва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Vodaland
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...