• Головна
  • Як вибрати та купити воблери: поради для початківців. Приманки для новачків
Новини компаній
17:00, 3 лютого 2023 р.

Як вибрати та купити воблери: поради для початківців. Приманки для новачків

Новини компаній

Перед тим як вирушити на першу рибалку, початківець рибалка повинен подбати про оснащення. Як правило, новачків бентежить не купівля котушки чи вудилища, а вибір воблера. За відсутності досвіду у рибалці складно розібратися в асортименті та потоці інформації, якою ділиться кожен продавець. У поданій статті ми постаралися структурувати відомості, які допоможуть купити воблер і навчать розбиратися в оснастці.

Як вибрати та купити воблери: поради для початківців. Приманки для новачків, фото-1

Що потрібно знати, перш ніж купити воблери

Визначення ваги приманки – перший крок на шляху купівлі ідеального воблера. Але йому передує визначення тестового навантаження спінінга. Більшість досвідчених рибалок рекомендує новачкам спінінг, тестове навантаження якого становить не менше 5 і не більше 25 г. Для нього підійдуть приманки не менше 7 і не більше 20 г. Цей параметр слід запам'ятати. Багато виробників славляться тим, що наводять граничні значення нижнього та верхнього тестового навантаження, нерідко занижуючи перше і завищуючи друге.

Другий етап – вивчення водойми. Перед тим, як оснастити себе для риболовлі, згадайте, в яких умовах вона проводитиметься. Подумайте:

  • яка глибина водойми;
  • є в ній течія або стояча вода;
  • наскільки вона заросла.

Останній параметр потрібен, щоб знати, як розташовуватиметься приманка – на поверхні, у середніх шарах або на дні.

Крім того, подумайте, чи знадобляться вам воблери для тролінгової риболовлі. В інтернет-магазині Condor Fishing представлені моделі, які можна задіяти у тролінгу та рибалці з кастинговою мережею.

Ціна воблерів: який продукт вибрати дешевше або дорожче

Ціна – важливий параметр вибору оснастки. Якщо ви не обмежені у бюджеті, оберіть дорогу приманку американського чи японського виробництва. Її переваги – ідеальне балансування та бездоганна поведінка на воді. До бюджетної категорії входять воблери, ціна яких нижча у 2-3 рази. Однак і серед дешевої оснастки є велика кількість екземплярів, привабливих для досвідчених і початківців рибалок. Мінус деяких із них – необхідність часто змінювати гачки.

Новичку треба прийняти той факт, що втрата воблера на зачепах – нормальне явище, з яким стикаються навіть професіонали. Це потрібно врахувати при виборі оснастки.

Як вибрати та купити воблери: поради для початківців. Приманки для новачків, фото-2

Приманки для новачків

Виробники пропонують великий вибір воблерів, вартих уваги досвідчених і початківців рибалок. Серед них виділяються:

  1. Condor Orb 110 SP. Переваги цього малотривкого та далекобійного воблера – мінімальний відсоток порожніх клювань на хижака та відмінна поведінка на воді без суворої проводки. Його можна використовувати для лову щуки, окуня, жереха та судака.
  2. Condor Brave Robber. Модель оснащується шумовою камерою. Її використовують для лову хижих видів риб як у стоячих водоймах, так і у водоймах з сильною течією. Переваги приманки – яскраво виражена поведінка, невибагливість до оснастки, здатність утримувати робочий обрій проводки.
  3. O.S.P Bent Minnow. Використовуючи різну проводку, можна змусити воблер рухатися, імітуючи рухи вмираючої рибки або дрібниці, що годується. Це робить його привабливим для будь-якого хижака, у тому числі щуки, судака, жереха та окуня.
  4. Condor Ritmo Popper. Універсальний воблер стане в пригоді для рівномірної протяжки, активної ривкової анімації та інших типів проводки. Він ефективний і в стоячих, і в текучих водоймах при лові щуки, окуня, язя чи головня.

Звичайно, остаточний вибір воблерів та інших снастей для риболовлі значною мірою залежить від умов риболовлі та того, на яку здобич розраховує рибалка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
39,98
EUR
43,20
43,26
PLN
10,05
10,08
Оголошення
live comments feed...