• Головна
  • На Львівщині масово вручають повістки: де роздають та чи мають право
17:06, 26 січня 2023 р.
Надійне джерело

На Львівщині масово вручають повістки: де роздають та чи мають право

На Львівщині почали активно роздавати повістки.

З початку січня 2023 року триває активна роздача повісток у Львові та області. “Запрошення до військкоматів” роздають на АЗС, біля під’їздів, поблизу супермаркетів та великих торгових центрів.

Серед львів’ян набувають популярності телеграм-канали, де повідомляють мешканцям про роздачу повісток у військкомати. Лише в однієї з таких груп майже 40 тисяч підписників.

Чи є законним вручення повісток у громадських місцях?

З початку 2023 року у Львові масово роздають повістки

Ще наприкінці червня 2022 року журналістка 032.ua спілкувалася з начальницею пресслужби Львівського ОТЦК та СП капітаном Марією Левко, як розповіла, що вручення повісток у будь-який громадських місцях (парках, ресторанах, торгових центрах та просто неба) не порушує жодного закону.

Отримати повістку під час військового часу можуть усі військовозобов’язані чоловіки віком від 18 до 60 років.

"Ми не порушуємо ніякого законодавства. Перед врученням повістки звіряються облікові дані та скеровується особу в РТЦК та СП за місцем реєстрації", - уточнила капітан Марія Левко.

Хто може вручити повістку чоловікам в Україні?

З початку 2023 року у Львові масово роздають повістки

Законність вручення повістки у громадському місці підтвердив і начальник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ Збройних Сил України полковник Роман Горбач. Про це військовослужбовець розповів у коментарі виданню АрміяInform.

Роман Горбач також додав, що повістку можуть вручати особи, які уповноважені територіальним центром комплектування (військкоматом). Серед них можуть бути керівники установи, керівники ЖЕКу й ОСББ та інші посадові особи.

"Повістка може бути вручена й іншими посадовими особами, передбаченими законодавством. Як керівником установи, організації та підприємства, де працює призовник, так і, приміром, керівником ЖЕКу, ОСББ та іншими посадовими особами, які уповноважені територіальним центром комплектування вручати таку повістку", - пояснив Горбач.

Що загрожує чоловіку, який відмовився ставити підпис про отримання повістки?

З початку 2023 року у Львові масово роздають повістки, Фото - з відкритого доступу

З початку 2023 року у Львові масово роздають повістки, Фото - з відкритого доступу

Якщо чоловік не хоче підписувати повістку, то він обов’язково нестиме відповідальність згідно з чинним законодавством. До прикладу, після проходження військово-лікарської комісії та неявки у військову частину чоловікові загрожує кримінальна відповідальність.

"Якщо це повістка, наприклад, для звірки військово-облікових даних, то застосовується адміністративна відповідальність. Якщо призовник пройшов звірку військово-облікових даних, медичну комісії для призову і уникнув від відправки у військову частину, то у такому разі настає кримінальна відповідальність", - зазначив Роман Горбач.

Де у Львові роздають повістки?

Про те, що у Львові помітно посилилися мобілізаційні заходи повідомляють місцеві мешканців. Здебільшого вручають повістки у місцях масового скупчення людей. Найчастіше “запрошення до військкоматів” роздають на блокпостах при в’їзді та виїзді зі Львова.

“Мазепи. Стоять прямо під під’їздами. 6-8 осіб. Користуються тим, що немає світла і можна заходити в під’їзди”, - пишуть у місцевому телеграм-каналі.

Де у Львові роздають повістки, Скрін - 032

Де у Львові роздають повістки, Скрін - 032

Повідомили про роздачу повісток під час тривоги. Цього разу локацією став “Епіцентр”, що розташований на вулиці Богдана Хмельницького.

“АС 2 Богдана Хмельницького та біля “Епіцентру”. Двоє воєнних та один представник поліції виписують повістки. Тривога їм не заважає”, - розповів очевидень.

Де у Львові роздають повістки, Скрін - 032

Де у Львові роздають повістки, Скрін - 032

Отримати повістку у військкомат можна і на АЗС. 26 січня локацією стала АЗС Shell у Великих Грибовичах. Поблизу неї зупиняли машини та вручали повістки.

Де у Львові роздають повістки, Скрін - 032

Де у Львові роздають повістки, Скрін - 032

Масово повістки роздають і в інших місцях: на об'їзній, поблизу "Арени Львів", на в'їзді до Львова та на інших локаціях. 

Де у Львові роздають повістки, Скрін - 032

Де у Львові роздають повістки, Скрін - 032

Читайте також: Роздача повісток у громадський місцях на Львівщині: чи це законно та що робити після

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#повістки_львів #роздача_повісток_львів #новини_львів #новини_львова #де_роздають_повістки_у_львові #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,15
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...