• Головна
  • У Львові в трамваях і тролейбусах лунатимуть колядки
15:01, 19 грудня 2022 р.
Надійне джерело

У Львові в трамваях і тролейбусах лунатимуть колядки

У львівських трамваях і тролейбусах лунатимуть колядки у виконанні оркестрів військових та рятувальників.

У грудні та січні у Львові в трамваях та тролейбусах, окрім оголошень про маршрут, можна почути колядки, щедрівки, різдвяні пісні. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міськради

Цьогоріч лунатимуть фрагменти понад двадцяти композицій від Заслуженого академічного оркестру України зразково-показового оркестру Збройних Сил України, оркестру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та оркестру Львівського державного університету безпеки життєдіяльності.

Мета проєкту: популяризація українського музичного контенту, а відповідно й виконавців, та традиції національного святкування новорічних та різдвяних свят; моральна підтримка задля консолідації внутрішніх духовних ресурсів наших пасажирів у такий нелегкий час.

Зазначили, що проєкт проводиться востаннє. 7 жовтня набрав чинності Закон 2310-IX, який передбачає заборону "акустичного насильства".

"Я, як львів’янин, знаю про проєкт і, звісно, люблю колядки. Проте, закон має універсальну дію, і було б неправильно, якби держава чи органи влади або самоврядування визначали, яку музику можна транслювати, а яку ні. Суть закону в тому, що пасажири мають право їхати в тиші. Однак, якщо мова про тролейбуси і трамваї, то, наскільки я розумію, на нього цей закон не поширюється. Бо це норми закону "Про автомобільний транспорт" і стосуються вони водіїв і салонів автобусів (у т.ч. маршруток) і таксі. Не тролейбусів і трамваїв.

Втім, уряду доручено внести зміни в правила пасажирських перевезень про заборону акустичного насильства на всіх видах пасажирського транспорту. Однозначно, що до нинішнього Різдва уряд не встигне внести такі зміни. Однак через рік, чи пізніше, імовірно, заборона “акустичного насильства” стосуватиметься всіх видів пасажирського транспорту", - зазначив ініціатор та співавтор Закону 2310-IX, який передбачає заборону "акустичного насильства" депутата Верховної Ради України IX скликання Володимир В'ятрович.

Читайте також: Козицький повідомив, яка ситуація у Львові та області станом на 19 грудня

Фото на головній: пресслужби Львівської міськради

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #трамваї #тролейбуси #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
39,98
EUR
43,15
43,30
PLN
10,02
10,07
Оголошення
live comments feed...