• Головна
  • Куди піти у Львові: прогулянка до парку "Піскові озера", - ФОТО
18:37, 5 листопада 2022 р.
Надійне джерело

Куди піти у Львові: прогулянка до парку "Піскові озера", - ФОТО

Розповідаємо про мальовничу локацію, куди можна піти у Львові на прогулянку - парк "Піскові озера".

Одна з локацій для прогулянок у Львові - затишний парк "Піскові озера", який жителі також називають ще "Алтайські озера". Він невеликий та маловідомий серед туристів, але там часто відпочивають жителі. Кореспондентка 032.ua пропонує дізнатися про цю локацію міста. 

Парк облаштували понад 70 років тому. Це місце чудово підійде, щоб прогулятися з родиною, друзями або ж - побути наодинці та помилуватися природою. Найперше, що привертає увагу - це водойми. Йдеться про два невеликих озера, навколо яких переважно досить людно, однак купатися в них заборонено та дозволено лише спортивне рибальство. 

Про ставки

На початку ХХ століття там були розташовані кар'єри з видобутку піску фабрики родини Франців. Після їхнього закриття ця територія поступово занепала. Озера утворилися через просочування води на дно піщаної виїмки. 

Після Другої світової війни ця територія була звалищем відходів лампового заводу. До того ж озера використовували ще й для потреб невеликого емалевого заводу, що був неподалік. На початку 1950-х років цю локацію розчистили, озера впорядкували, а навколо створили відпочинкову зону. В 1989 році СКБ Львівського лісотехнічного інституту розробило проєкт реконструкції і благоустрою, але його так і не реалізували. 

У радянський період озера називалися Алтайськими, а у період перейменувань в 1990-х роках були названі Пісковими. Ця назва збереглася і до сьогодні. 

Парк "Піскові озера" у Львові, Фото: 032.ua

Парк "Піскові озера" у Львові, Фото: 032.ua

Про територію парку

Загальна площа парку становить понад 5 га. Входи на територію не оформлені вхідними архітектурними елементами. Між двома озерами є місток, який складається з металевих конструкцій. У ставках відвідувачі також можуть побачити диких качок.

Крім того, на території облаштовані стежки для прогулянок з боку вулиць Євгена Коновальця та Генерала Чупринки. Там висаджено досить багато дерев, зокрема - ясени, клени, сосни, берези, є верба над озером. 

Парк "Піскові озера" у Львові, Фото: 032.ua

Парк "Піскові озера" у Львові, Фото: 032.ua

Читайте також: Стало відомо, коли пройде Радіодиктант національної єдності-2022 та як долучитися

Фото на головній: 032.ua

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #парки #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...