• Головна
  • Українцям пропонують надійний спосіб зберігання грошей вдома - інвестиційні монети
12:00, 18 липня 2013 р.

Українцям пропонують надійний спосіб зберігання грошей вдома - інвестиційні монети

Українці з кожним роком мають все більший вибір, як саме зберігати свої заощадження. Окрім відкриття депозитних рахунків у банках, чи-то купівлі дорогоцінних металів, нині популярності набуває придбання інвестиційних монет. Так, згідно з даними Національного банку України, лише за шість місяців поточного року їх було продано майже 16 тисяч – на загальну суму понад 31 мільйон гривень. Порівнюючи минулорічні показники, а це майже 18 тисяч за весь рік, можна стверджувати –  українці переконалися у вигідності таких інвестицій.

То що ж таке інвестиційні монети?  Це - монети із золота та срібла найвищої проби, купувати які можуть як фізичні, так і юридичні особи. Вони бувають декількох видів: срібні – номіналом в 1 гривню, та золоті – номіналом у  2, 5, 10 та 20 гривень.  Вартість інвестиційної монети залежить виключно від дорогоцінного металу, його біржового курсу та ваги. Приміром, золота 5-гривнева монета вагою у 7,78 грамів коштуватиме в середньому стільки ж, скільки й золото відповідної маси, тобто більше 2,5 тисяч гривень.

Можливо, дехто скаже, що простіше було б придбати золоті злитки. Втім, важко уявити собі людину, яка зберігає їх у себе під матрацом. Водночас, інвестиційні монети можна не лише зберігати вдома, а й вільно їх продавати та дарувати.

Привабливість таких монет для українців полягає й у тому, що на їх вартість не впливає ані економічна, ані політична ситуація в державі. Адже дорогоцінні метали ніколи не втратять своєї цінності, до того ж надійність зберігання коштів у інвестиційних монетах гарантована державою.

До речі, зростання продажів інвестиційних монет пояснюється також легкістю їх придбання. На сайті Нацбанку існує окремий розділ з цінами на всі монети, що оновлюються щодня, та переліком адрес, за якими їх можна придбати.

Єдине, про що треба турбуватися власникам монет – це про їх  дбайливе зберігання в спеціальному футлярі.  Адже якщо на монеті є механічні ушкодження, тоді її вартість буде меншою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...