• Головна
  • Житло для переселенців на Львівщині: яка ситуація станом на 27 червня
17:04, 27 червня 2022 р.
Надійне джерело

Житло для переселенців на Львівщині: яка ситуація станом на 27 червня

На Львівщині продовжують облаштовувати житло для переселенців. 

Як повідомив голова Львівської військової адміністрації Максим Козицький, у області продовжують готувати житло для вимушено переміщених осіб. Так зараз триває ремонт 14 гуртожитків закладів професійно-технічної освіти, де зможуть проживати понад 1000 переселенців. На реалізацію цього проєкту з держбюджету виділили 54 мільйони гривень. 

Також він зазначив, що вже нарахували 86 житлових будинків із можливістю викупу 1858 квартир (як введені в експлуатацію, так і ті, які введуть невдовзі). Таке житло надаватимуть безкоштовно у тимчасове користування на 1 рік. 

«Також буде можливість продовжити час перебування, якщо не вдалось знайти інше місце проживання. Першочергове право на помешкання мають багатодітні сім’ї та сім’ї з дітьми, вагітні жінки, особи, які втратили працездатність, та пенсіонери», – розповів Максим Козицький.

Наразі у модульних містечках Львова проживають понад тисяча переселенців, ще 40 ВПО отримали помешкання в модульному містечку у Львівському районі (відкрили 1 квартал). 

У Львові, Дрогобицькому та Яворівському районах триває будівництво ще 3 модульних містечок. Там зможуть жити ще 250 осіб. 

Також проводять підготовчі роботи для спорудження модульних містечок на 800 людей у Стрийському, Червоноградському та Дрогобицькому районах.

«Зводити модульні містечка, проводити ремонт та забезпечувати базовим та необхідним заклади, у яких проживають ВПО, допомагають уряди та міжнародні фонди. Також дякую усім небайдужим місцевим жителям, які допомагають людям, яким пощастило менше», – наголосив очільник області.

Читайте також: На Львівщині затримали чоловіка, який за 4 тисячі євро виготовляв довідки для "ухилянтів", - ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#переселенці_львів #біженці_львів #біженці_у_львів #переселенці_прихисток_львів #чат_бот_львів #новини_львів #новини_львова #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,87
EUR
42,77
42,80
PLN
9,82
9,87
Оголошення
live comments feed...