• Головна
  • Діти війни в Україні: Як благодійний фонд Future for Ukraine допомагає будувати майбутнє
Новини компаній
15:00, 7 червня 2022 р.

Діти війни в Україні: Як благодійний фонд Future for Ukraine допомагає будувати майбутнє

Новини компаній

Повномасштабна військова агресія рф призвела до гуманітарної катастрофи в Україні. Це стосується найменш захищеної категорії населення — дітей, їхніх мам та людей похилого віку. Чи не найбільше у війні постраждали діти, про яких тепер нікому піклуватися — сироти війни.

Щодня війна в Україні розлучає рідних. Сотні дітей втрачають батьків, рідні домівки та щасливе дитинство. Важко навіть уявити, що вони переживають. У шоковому стані діти потрапляють до притулків, які виявилися неготовими приймати таку кількість нових мешканців.

Зараз надважливо допомагати дітям війни, адже це — майбутнє нашої країни. Саме вони будуть захисниками і захисницями України, займатися її відбудовою та процвітанням.

Кейс Анджеліни Джолі

Суспільству потрібно постійно нагадувати про гуманітарні проблеми. На жаль, людська психіка побудована таким чином, що швидко звикає до моторошних новин, які не стосуються безпосередньо її життя. Саме тому побудова правильної комунікації стосовно гуманітарних питань може багато чого змінити.

Про дієвість комунікації свідчить нещодавній візит Анджеліни Джолі до Львова. Голівудська актриса й Амбасадорка доброї волі ООН відвідала дитбудинки на Львівщині. Джолі поспілкувалася з постраждалими дітьми, привернувши увагу цілого світу. Одразу після приїзду Джолі до закладів почало надходити набагато більше допомоги — їжі, одягу та навіть меблів.

Один з відвіданих Джолі закладів знаходиться під патронатом Центру Опіки Сиріт Львівської Архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви. Щодня до Центру

прибувають нові діти, чиїх батьків вбили під час війни, а також сироти з зони активних бойових дій. Попри 12-річний досвід роботи, ресурсів Центру вкрай недостатньо для того, щоб належно піклуватися про дітей.

Виклики Центру Опіки Сиріт

Центр Опіки сиріт — неприбуткова християнська організація, що вже 12 років займається піклуванням та вихованням сиріт і дітей у скрутних життєвих обставинах. З 2014 року піклується про дітей війни. До початку війни під опікою Центру було 286 дітей.

Наразі в одинадцяти закладах під патронатом Центру Опіки Сиріт знаходиться понад 840 дітей. З них понад 160 дітей втратили батьків під час цієї війни, у тому числі понад 40 немовлят віком до 6 місяців.

Протягом війни головний центр у Львові адаптував свою роботу та став тимчасовою домівкою не лише для сиріт з усієї країни, а й прихистком для матерів із дітьми та людей похилого віку, які тікають із зони активних бойових дій.

Дітям війни необхідні щоденне харчування, засоби гігієни та медичні засоби. Головна будівля Центру у Львові, яка є прихистком для внутрішньо переміщених осіб та центром гуманітарної допомоги, потребує капітального ремонту. Ресурси Центру, який існує на пожертви вірян та небайдужих людей, майже вичерпані.

У квітні Центр Опіки Сиріт заручився підтримкою Future for Ukraine — міжнародного благодійного фонду, покликаного допомагати постраждалим українцям. Офіційний фандрейзер Центру має на меті привернути увагу світової спільноти до проблеми та забезпечити гідні умови життя та розвитку дітей війни.

Як Future for Ukraine допомагає дітям

Ключову роль у допомозі дітям війни зараз відіграють волонтери та благодійні організації, які закривають нагальні потреби замість держави, всі зусилля якої спрямовані на захист свого існування та свободи.

Найменше, що можна зробити для дітей війни — це забезпечити їм гідні умови життя. Для цього фонд Future for Ukraine оголосив окремий збір коштів для усіх охочих допомогти дітям. До Великодня команда фонду передала діткам подарунки та гуманітарну допомогу. 

Другим кроком є привернути увагу всього світу до проблеми. Для цього фонд влаштовує благодійну акцію до Міжнародного дня захисту дітей 1 червня. Лондон, Париж, Нью-Йорк та Берлін почують історію 24 дітей, яких війна позбавила щасливого дитинства.

Крім базових потреб, дітям необхідне відчуття безпеки та психологічна підтримка, щоб справитись із посттравматичним синдромом. Це невиправна травма, яка залишиться з ними до кінця життя. Фонд планує знайти кошти та організувати для дітей з Центру Опіки Сиріт ремонт головної будівлі для проживання сиріт та як тимчасового притулку для жінок і дітей, які тікають від війни, а також психотерапевтичні кабінети.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,15
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...