• Головна
  • У Львові для переселенців проводитимуть безкоштовні екскурсії містом
15:07, 26 травня 2022 р.
Надійне джерело

У Львові для переселенців проводитимуть безкоштовні екскурсії містом

Для переселенців у Львові проведуть безкоштовні екскурсії. 

Як повідомили у пресслужбі Львівської міськради, екскурсоводи та музеї в межах проєкту «Прогулянки Львовом» за два місяці провели майже 300 екскурсій для львів’ян та тих українців, які через війну переїхали до Львова. Враховуючи популярність, прогулянки відбуватимуться й у червні.

Під час «Прогулянок Львовом» професійні екскурсоводи міста пропонують свої екскурсії за доступною ціною, за добровільний внесок або безкоштовно (для осіб, які не мають змоги оплатити).

Теми прогулянок різноманітні: «Військова історія Львова XIII-XVIII століть», «7 чудес Львова», «Інста-екскурсія», «СТРІТ-АРТ тур», «Львів очима видатних львів’ян», «Бейкер стріт по-львівськи», «Вілли Кастелівки» та багато інших. З переліком всіх екскурсій можна ознайомитися за посиланням.

Екскурсовод Наталія Зубик розповіла, як формувала теми своїх «прогулянок Львовом».

«Тему підбирала так, щоб було і цікаво, і пізнавально, і на часі. До прикладу, ви хочете дізнатися звідки у нашої нації такий героїзм? - Тоді запрошую до екскурсії на тему «Українські Супергерої». Хочете, розкажу, як Львів багаторазово захищався від ворогів і виживав під час облог? - Тоді запрошую на прогулянку «Мілітарний Львів або нескорене місто». Зауважила, що екскурсія про XX ст. була найпопулярнішою. Прогулявшись з героями цієї доби людей цікавило глибше занурення, бо зрозуміли, екскурсія – це найлегший спосіб пізнати історію.

Під час екскурсій навіть на серйозну тему відступає напруженість та приходить розуміння, що «хтось колись зміг, вижив, переміг» це додає настрою, що і ми зможемо. Впевнена, що проєкт «Прогулянки Львовом» когось вчить, комусь покращує настрій, когось заспокоює, а в когось розбудив приспані відчуття гордості за свою землю», – зазначає Наталія Зубик.

Всі екскурсії обмежені у часі та кількості осіб у зв’язку із воєнним станом. У разі сповіщення про повітряну тривогу під час прогулянок екскурсоводи запропонують пройти в укриття.  Для всіх учасників екскурсії обов’язковим є наявність паспорта громадянина України, або документів, які посвідчують особу. 

У програмі можливі зміни та доповнення, тож стежте за оновленнями на сайті. 

Читайте також: Черги на кордонах, розселення переселенців та інші новини Львівщини за добу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#екскурсії_львовом #переселенці_львів #екскурсії_у_львові #новини_львів #новини_львова #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,08
EUR
42,99
43,06
PLN
9,87
9,91
Оголошення
live comments feed...