• Головна
  • Львівські хірурги провели надскладну операцію новонародженому хлопчикові
13:08, 23 травня 2022 р.
Надійне джерело

Львівські хірурги провели надскладну операцію новонародженому хлопчикові

Львівські хірурги прооперували новонародженого хлопчика із важкими рідкісними вродженими вадами розвитку.

Як повідомили у пресслужбі Охматдиту, трьохденний малюк із Львівщини поступив до лікарні одразу після свого народження із однією із найважчих вад розвитку - лівобічною діафрагмальною грижею та повністю недорозвиненою лівою легенею.

Після обстеження дитини, хірурги "Охматдиту" виявили повну відсутність одного із куполів діафрагми, що потребувало оперативного втручання з його пластики штучним матеріалом – сіткою, яка відділила органи грудної клітки від органів черевної порожнини. Оперативне втручання тривало 3 години за участю операційної бригади з 5-ти чоловік.

«Шлунок, кишківник, селезінка, ліва доля печінки розвивалися у лівій половині грудної клітки, що не давало можливості рости лівій легені. Тобто, у дитини виражена гіпоплазія лівої легені. А серце знаходилося у правій частині грудної клітки. Під час оперативного втручання нам вдалося перемістити черевні органи з грудної клітки туди, де вони мають природньо бути і відділити їх сіткою. Серце почало поступово зміщуватися на своє природнє місце», - прокоментував керівник Клініки хірургії з центрами торакальної хірургії, нефрологічної хірургії та реконструктивної урології Олег Ленів.

Сьогодні дитина знаходиться у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених, де отримує подальше лікування. Стан дитини стабільний. Зі слів медиків, унікальність патології цієї дитини у тому, що у неї була повністю відсутня половина діафрагми, що зустрічається вкрай рідко і є найвищим ступенем ризику для життя дитини. 

Читайте також: "Я впевнена, що повернуся додому": історія харків'янки, яка з сином евакуювалися до Львова

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#львівські_хірурги #охматдит_львів #надскладна_операція_львів #операція_у_львові #новини_львів #новини_львова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,67
39,80
EUR
42,67
42,77
PLN
9,80
9,87
Оголошення
live comments feed...