• Головна
  • Експерт розповів, коли в Україні покращиться ситуація з наявністю пального
15:05, 18 травня 2022 р.
Надійне джерело

Експерт розповів, коли в Україні покращиться ситуація з наявністю пального

В Україні в останній тиждень квітня виник дефіцит пального на АЗС.

Складнощі на ринку пального виникли через розбомблені нафтобази та нафтопереробний завод, а також внаслідок складної логістики з європейських країн. Про це в ефірі телемарафону 18 травня повідомив директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко.

"Нам слід очікувати, що ситуація покращиться десь до кінця травня та на початку червня, але можливе й підвищення цін. Дуже багато залежить, наскільки уряд поверне свою суб'єктність на ринку і зможе дійсно професійно регулювати цей ринок", - наголосив Омельченко, якого цитує ТСН.

Водночас він зазначив, що якщо це відбудеться, то дійсно ситуація дещо полегшиться, але "стабілізацію, яка була до війни, в умовах війни очікувати не варто".

Нагадаємо, в Україні в останній тиждень квітня виник дефіцит пального на АЗС. З метою вирішити питання його дефіциту 29 квітня уряд підвищив граничні ціни на бензин та дизельне пальне на 40-43%. 17 травня уряд призупинив цінове регулювання на паливному ринку. За оцінками Кабміну, після цього рішення очікувані граничні ціни на дизельне пальне будуть не вище 58 грн за літр, а ціни на бензин - не вище 52 грн за літр.

Читайте також: В Україні призупинили держрегулювання цін на бензин

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#пальне #імпорт_пального #пальне_в_україні #дизель #бензин #новини_україни
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,91
40,03
EUR
42,88
43,00
PLN
9,84
9,89
Оголошення
live comments feed...