• Головна
  • Секрет розкрито: «Арену Львів» демонтують у 2015-му
Розберуть на шматки
12:00, 27 червня 2013 р.

Секрет розкрито: «Арену Львів» демонтують у 2015-му

Розберуть на шматки

Чутки про можливість демонтажу львівського стадіону «Арена Львів» підтверджуються. Його доля уже вирішена. Таке повідомлення з’явилось у Полеміка.блог.  

«Зокрема, про це мені розповів один з урядовців, який забажав наразі не розголошувати своє ім’я. У Кабміні про це уже говорять, як про доконаний факт. За словами урядовця, таке рішення має як економічну, так і політичну складову.

Відомо, що футбольний клуб «Карпати» відмовляється грати на цьому стадіоні. По-перше, клуб не погоджується платити по 15-20 млн. грн. щорічно, тоді як зараз платить лише 3 млн. грн. за стадіон «Україна».

Крім того, львівські футболісти вважають цей стадіон просто «не фартовим», оскільки, як правило, програють на ньому.

Держава теж не має наміру викидати такі кошти на вітер. Крім цього, як виявилось, на його добудову потрібно ще 333 млн грн., оскільки наразі здана лише перша черга стадіону. Тобто 3 млрд. грн., які було витрачено на стадіон, ще не є остаточною цифрою його вартості», - йдеться у повідомленні.

«А тепер рахуйте. Щорічно мінімум 15 млн. плюс добудова стадіону, то за 10 років це державі обійдеться, не багато не мало, у півмільярда гривень. Звичайно, ніхто на це не піде. Тому розібрати стадіон обійдеться дешевше, ніж його утримувати», – пояснив позицію Кабміну урядовець.

Однак, за його словами, не йдеться про ліквідацію стадіону, а лише про його демонтаж з можливістю відновлення у найкоротші терміни. Виявляється, «Азовінтекс» (фірма, яка будувала стадіон) заклав таку можливість при будівництві стадіону.

Таким чином стадіон буде просто розібраний на деталі. Охорону деталей та утримання їх в належному стані бере на себе «Азовінтекс».

«Якщо Україна надумає знову подаватись на якесь Євро, то стадіон можна буде відновити максимум за півроку», – запевняє представник Кабміну.

Ну а політична складова у цьому питанні – це поставити Львів і львів’ян на місце, мовляв, держава вам збудувала стадіон, а тепер його забирає.

Однак існує єдина можливість зберегти стадіон. Зокрема, якщо трапиться диво і Україна виборе права на проведення Зимових Олімпійських Ігор 2022, то у «Львів Арени» буде шанс. Відзначу, що у рамках заявки Львова стадіон розглядається як основна арена Ігор і план його модернізації під Олімпіаду-2022.

До речі, завтра на Львівщині перебуватиме віце-прем’єр Вілкул, який планує провести тут засідання Організаційного комітету з питань підготовки пропозицій до проекту заявки про здобуття права на проведення у 2022 році зимових Олімпійських та Параолімпійських ігор в Україні.

Заявку Україна має намір подати уже восени цього року, а у 2015-му МОК має визначитися з місцем проведення. Тоді й вирішиться доля «Арени Львів». Найімовірніше, його демонтаж почнуть одразу після президентських виборів.

Категорично проти будь-якого демонтажу виступає львівський мер, який навіть обіцяє подати у відставку, якщо таке станеться.

«Та ви що! Це дитина, що народилася у Львові! Його треба ростити, пестити. Це те, що прославляє Україну», – наголосив міський голова Андрій Садовий, відповідаючи на питання журналістів.

Не у захваті від такої ідеї і місцеві депутати. Зокрема, «свободівці» погрожують фізичною розправою будь-кому, хто зазіхне на «Арену Львів».

«Ми будемо діяти як Бандера. Усіляко саботувати кампанію з розбору стадіону. Будемо проколювати шини і підсипати цукор у бензобаки вантажівок. Ми проведемо серйозні профілактичні бесіди з кожним, хто торкнеться хоч цеглини стадіону», – розповів один з львівських «свободівців».

"Свобода" розгортає цілу кампанію із захисту стадіону. У День незалежності, 24 серпня, «свободівці» планують організувати марш до пам’ятника Бандері під гаслом «Бандера, збережи «Арену».

Однак в КМУ мають так званий план «Б».

«Ми зробимо так, що львів’яни благатимуть демонтувати стадіон. Для цього є різні фінансові важелі. Ні депутати, ні «Свобода» нічого уже не вдіє», – відзначив урядовець. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...