• Головна
  • Зеленський прокоментував готовність України проводити переговори з росією
15:17, 24 квітня 2022 р.
Надійне джерело

Зеленський прокоментував готовність України проводити переговори з росією

Володимир Зеленський зазначив, що Україна готова проводити переговори з росією, щоб зберегти життя мільйонів людей. 

23 квітня під час пресконференції президент Україні Володимир Зеленський зазначив, що Україна готова проводити перемовини з росією задля закінчення війни, адже дипломатичний шлях дасть змогу зберегти життя мільйонів людей. Про це повідомили на офіційній сторінці президента.  

Президент також наголосив, що українці показали свою безстрашність у боротьбі з агресором, тому він не боїться вести переговори з росією. Водночас, Україна вийде з переговорних процесів, якщо будуть знищені наші люди в Маріуполі, якщо буде оголошено псевдореферендум щодо псевдореспублік на тимчасово окупованих територіях у Херсонській і Запорізькій областях. 

За словами президента, із самого початку російської агресії він наполягав на проведенні прямих переговорів з рф, адже будь-які формати діалогу через посередників неефективні.

"Я хочу зупинити війну, її закінчити. Є дипломатичний шлях, є шлях військовий. Тож будь-яка здорова людина завжди обирає дипломатичний шлях, тому що знає: навіть якщо це складно, це може зупинити втрати тисяч, десятків тисяч, а з такими сусідами - сотень тисяч, а, може, навіть мільйонів життів. Можуть бути втрати в мільйони людей. Цього не хочеться, і будь-який лідер, хотів би він цього особисто чи не хотів, не має права скасовувати дипломатичний шлях", - переконаний Володимир Зеленський.

Президент зазначив, що сьогодні міжнародні партнери України, зокрема країни Євросоюзу, США та Канада, побачили небажання росії вести мирні переговори.

"У нас довіра сьогодні від наших партнерів - на найвищому рівні. А довіри до росії просто немає. Це сьогодні слова-антоніми - "росія" і "довіра", - зауважив Зеленський. 

Читайте також: "Ніщо не зможе подолати Україну": Зеленський привітав українців з Великоднем, - ВІДЕО

Фото на головній: president.gov.ua

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #війна #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,25
41,35
EUR
45,60
45,69
PLN
10,60
10,66
Оголошення
live comments feed...