• Головна
  • Двоє львівських водіїв поїдуть на Міжнародний трамвайний чемпіонат
18:05, 4 квітня 2022 р.
Надійне джерело

Двоє львівських водіїв поїдуть на Міжнародний трамвайний чемпіонат

Перегонах водіїв трамвая відбуватимуться 19 - 22 травня у Лейпцигу.

4 квітня у пресслужбі Львівської міськради повідомили, що двоє львівських водіїв поїдуть у німецький Лейпциг на Міжнародний трамвайний чемпіонат TRAM-EM - 2022. Цьогорічна подія буде присвячена війні в Україні, для російських міст запрошення на захід скасували.

На перегонах водіїв трамвая, які відбуватимуться 19 - 22 травня у Лейпцигу, від "Львівелектротрансу" свою професійну майстерність демонструватимуть Степан Поплавський та Ірина Козак.

"Степан Поплавський - перший водій трамвая, який освоїв низькопідлоговий п'ятисекційний трамвай "Електрон". І сьогодні він є основним вчителем та наставником для інших водіїв у трамвайному депо (і не лише Львова).

Ірина Козак свою роботу любить понад усе. І з задоволенням ділиться цією любов’ю як інструктор для інших водіїв. Її мрія – освоїти керування "залізним птахом". Сама жартує, що панель керування трамваєм чимось схожа на прибори у літаку", - розповіли про колег у "Львівелектротрансі".

Довідково. У 2022 році відзначатимуть 150-у річниці запуску трамваю в Лейпцигу. З цієї нагоди комунальне транспортне підприємство LVB (Лейпцизьке транспортне управління) буде приймати Міжнародний трамвайний чемпіонат «TRAM-EM – 2022».

Захід відбудеться одразу після Міжнародного транспортного форуму в Лейпцигу, щорічного міжнародного заходу щодо стратегічних питань перевезень за участю урядових інституцій, бізнесу, дослідників та громади.

З 2012 року Європейський чемпіонат водіїв трамваю зарекомендував себе як щорічна подія в Європі. Раз на рік найкращі водії зустрічаються, аби випробувати себе в різних дисциплінах та визначити переможця. Вперше такі змагання відбулися в Дрездені, також цей захід проходив у Відні, Брюсселі, Берліні, Санта-Крузі-де-Тенеріфе.

Європейський чемпіонат водіїв трамваю, який відбудеться в Лейпцигу, вперше пройде як світовий чемпіонат. Захід буде транслюватися у всьому світі за допомогою лайв-відеостріму.

Читайте також: У львівській Ратуші одружилися військовий та волонтерка, - ФОТО

Фото на головній: пресслужби Львівської міськради

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #трамваї #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...