• Головна
  • МЗС Чехії закликає російських дипломатів не підтримувати війну проти України
17:41, 1 квітня 2022 р.
Надійне джерело

МЗС Чехії закликає російських дипломатів не підтримувати війну проти України

Міністерство закордонних справ Чехії опублікувало відкритий лист російським дипломатам.

Станом на 1 квітня Міністерство закордонних справ Чехії опублікувало відкритий лист російським дипломатам, у якому закликало їх перестати підтримувати війну в Україні. Документ оприлюднили у твітері відомства. Про це повідомили на "Радіо Свободи".  

Лист написаний англійською та російською мовами та адресований не лише співробітникам російського посольства в Чехії, але й усім працівникам російської дипломатичної служби, до яких чеські дипломати звертаються як до колег.

"Ми здатні усвідомити, чи діє політична еліта проти національних інтересів. Багато хто з вас, напевне, дійшов усвідомлення того, що керівництво держави вас обдурило", - пишуть чеські дипломати, перераховуючи наслідки бойових дій - загибель мирних жителів, руйнування міст, назване "апокаліптичним".

На думку авторів, на росію в результаті нинішніх подій чекає "різке падіння у темряву минулого". Зрештою, як вважають у МЗС Чехії, на керівників росії чекає відповідальність за воєнні злочини. Автори листа "вмовляють" російських колег залишити коло "поплічників зла". 

Читайте також: Захисники України звільнили Бучу

Фото на головній умовне: з відкритих джерел

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #війна #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...