• Головна
  • Львів’янам нагадують правила продажу авто
14:36, 23 червня 2013 р.

Львів’янам нагадують правила продажу авто

11 червня 2013 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 10.04.2013 р. №403, якою затверджено Порядок визначення середньоринкової вартості легкових автомобілів, мотоциклів, мопедів з метою визначення доходу від їх продажу (обміну на http://www.acko.ua/e-store/xml_catalog/1876/) для цілей обкладення податком на доходи фізичних осіб.

Головне управління Міндоходів у Львівській області нагадує, що відповідно до абзацу 2 пункту 173.2 статті 173 Податкового кодексу України підлягає оподаткуванню за ставкою 5% дохід, отриманий платником податку від продажу (обміну) протягом поточного року двох і більше об’єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля та/або мотоцикла, та/або мопеда. Дохід від продажу (обміну) легкового автомобіля, мотоцикла, мопеда визначається виходячи з ціни, зазначеної у договорі купівлі-продажу (міни), але не нижче середньоринкової вартості відповідного транспортного засобу або не нижче його оціночної вартості, визначеної згідно із законом (за вибором платника податку).

Тобто, з метою оподаткування податком на доходи фізичних осіб, продавець транспортного засобу може вибрати собі один із вищезазначених методів визначення доходу (чого не було раніше): або провести незалежну експертну оцінку транспортного засобу, або визначити середньоринкову вартість транспортного засобу відповідно до Порядку, затвердженого постановою №403.

Середньоринкова вартість легкових автомобілів, мотоциклів, мопедів визначається щокварталу Міністерством економічного розвитку України і оприлюднюється на офіційному веб-сайті цього органу (www.me.gov.ua) в режимі вільного доступу до 10 числа місяця, наступного за звітним кварталом.

Така вартість визначається окремо для кожної марки, моделі транспортних засобів з урахуванням року випуску та пробігу (за коефіцієнтами згідно з додатками №№ 1, 2 до постанови №403), на підставі аналізу фактичних цін продажу відповідних транспортних засобів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...