• Головна
  • Львівські вихованці школи-інтернату отримали «гуманітарку» від U2
12:12, 21 червня 2013 р.

Львівські вихованці школи-інтернату отримали «гуманітарку» від U2

У Львові стартує Міжнародний фан-фестиваль для футбольних вболівальників з різних країн «Єврофан-2013». На турнір завітали, зокрема, фанати Національної збірної Ірландії.

Вчора, 20 червня, ірландці відвідали школу-інтернат №2 у Личаківському районі та передали дітям гуманітарну допомогу. Про це інформує прес-служба Львівсько міськради.

Вболівальники Національної збірної Ірландії поспілкувалися з вихованцями, а також презентували  їм гуманітарну допомогу: літнє взуття, головні убори, засоби захисту від укусів комарів, засоби гігієни, спортивний інвентар, іграшки та книжки. Особливим подарунком стали понад 200 брендованих футболок, які дітям передала дружина легендарного співака Боно з U2 Елісон Хьюсон.

«Ірландці, як і деякі інші команди, мають традицію, куди б вони не їхали, привозити гуманітарну допомогу. Зараз вони привезли її до Львова. Це їхня добра воля, це у них в крові. Частину цієї допомоги ми скерували в інтернат №2. Попередньо ми спілкувалися з керівництвом закладу, з’ясували, чого саме потребують діти. Виявилося, що це літнє взуття, деякі засоби гігієни. А футболки передала жінка Боно Елісон Хьюсон, яка займається благодійністю. Коли вона дізналася, що хлопці їдуть до Львова на турнір, то зголосилася допомогти. На футболках є слово «One». Це назва пісні гурту U2», - розповів Олег Солдатенко, співорганізатор Міжнародного футбольного турніру «Єврофан-2013». 

Станом на сьогодні у Львівській загальноосвітній школі-інтернаті №2 виховуються 160 дітей. Зараз у закладі перебувають 12 вихованців. Решта у цей час – у літніх відпочинкових та оздоровчих  таборах. Про це під час зустрічі розповіла Марія Шумська, в. о. директора Львівської загальноосвітньої школи-інтернату №2.

«Ми дуже вдячні благодійникам з Ірландії, зокрема, за літнє взуття, яке нам було дійсно необхідне. Зараз період літнього відпочинку, і частина дітей перебувають у Сокальському районі у селі Комарів в таборі «Ровесник». У суботу, 22 червня, вони повернуться та отримають нові речі. Також цього літа наші вихованці оздоровлюватимуться у таборі «Ватра» у селі Гребенів.  А ще у нас налагоджена співпраця з італійськими колегами, які час від часу приймають наших вихованців на оздоровлення і відпочинок. За час відсутності діток ми намагаємося зробити часткові ремонти у спальних приміщеннях та у кімнатах гігієни. Тому зараз тривають роботи.

Зауважимо, 22 дітей з вихованців інтернату – позбавлені батьківського піклування, а також діти-сироти, які перебувають на повному державному забезпеченні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,76
39,82
EUR
42,75
42,78
PLN
9,82
9,87
Оголошення
live comments feed...