• Головна
  • Із 24 січня українці від 60 років зможуть витратити "тисячу" на ліки: подробиці
20:01, 22 січня 2022 р.
Надійне джерело

Із 24 січня українці від 60 років зможуть витратити "тисячу" на ліки: подробиці

В Україні людина із "зеленим" ковід-сертифікатом зможе витратити "тисячу" на ліки. 

Із 24 січня на Львівщині особи віком понад 60 років зможуть використати кошти програми "єПідтримка" на придбання ліків. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міськради

З метою підтримки осіб старшого віку уряд вніс зміни до Програми "єПідтримка", згідно з якими особи віком понад 60 років зможуть використати кошти програми на придбання ліків. Технічна перевірка віку особи покладається на банки-партнери.

Як розповів начальник управління з питань цифрового розвитку Львівської ОДА Максим Столярчук, на момент купівлі ліків потрібно, щоб людині виповнилося 60 років, щоб у неї було зроблено дві вакцини від коронавірусу, а також вона повинна мати згенерований "зелений" ковід-сертифікат у "Дії". Придбати ліки можна у будь-якій аптеці, код бізнесу (Merchant Category Code - MCC), якої відповідає МCC-коду однієї з визначених Кабміном відповідних категорій діяльності. 

Ще один проєкт, над яким працює Мінцифра, забезпечить особам віком від 12 до 17 років, які мають "зелений" ковід-сертифікат, можливість скористатися коштами "єПідтримки".

Довідково. У "Дії" можна згенерувати ковід-сертифікат про отримання бустерної дози вакцини. Це буде окремий документ, де вказують всі три отримані вакцини. Термін його дії - 270 днів з дня отримання бустерної дози.

Загалом в Україні подано 7,2 млн заявок для участі у програмі "єПідтримка", відповідно перераховано  учасникам вже 7,2 млрд грн, з яких витрачено 1,5 млрд. Коштами можна скористатися лише впродовж чотирьох місяців. Якщо люди не встигнути їх використати, то кошти повернуться до державного бюджету.

Читайте також: Кількість хворих на коронавірус у Львові стрімко зростає: статистика за 22 січня

Фото на головній опублікували: пресслужба Львівської ОДА

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #"Дія" #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...