18:05, 22 січня 2022 р.
Надійне джерело

Населення Львова у 2021 році

Населення Львова згідно з даними Головного управління статистики Львівської області на 1 грудня 2021 році складало 717 тисяч мешканців.

За чисельності населення місто Лева займає шосте місце в Україні (за винятком окупованого Донецька, по якому сьогодні немає перевірених статичних даних). Більше, чім у Львові сьогодні в Україні проживає мешканців у таких містах, як у Києві — 3 мільйони, Харків — 1,45 мільйона, Одеса — 1 мільйон, Дніпро — 982 тисячі та Запоріжжя — 722 тисячі. У Європі за кількістю населення місто Лева займає 48 місце.

Але коли рахувати населення Львівської міської об'єднаної територіальної громади — яка включає Винники, Дубляни, Брюховичі, Рудно та ще 15 сільських населених пунктів — то населення так званого Великого Львова складає 783 тисячі осіб. У Львові проживає кожен третій серед 2 мільйонів 480 тисяч мешканців Львівської області.

У 1630 році Львів був самим великим містом в межах історичної України - його населення складало 30 тисяч осіб, що було вдвічі  більше ніж у той час у Києві. А перед Першою Світовою війною Львів був четвертим по населенню містом Австро-Угорської імперії. У Львові тоді мешкало 230 тисяч і він поступався тільки Відню, Будапешту та Празі.

Сьогодні більшість населення Львова - 53,5% складають жінки, а 46,5% — чоловіки.

За національним складом згідно з даними перепису населення у 2001 році українці становили 88% населення міста Лева. Найбільшою національною меншиною є російська — 8,9%, а на третьому місці були поляки — 0,9%. Також у Львові проживає незначна кількість білорусів — 0,4% та вірмен — 0,1%.

Згідно з даними сьомогощорічного муніципального опитування від IRI 96% львівʼян володіє українською мовою.

63% львівʼян мають вищу або неповну вищу освіту. По цьому показнику Львів уступає тільки Києву.

Мешканці Львова дуже релігійні. Майже половина львівʼян — 49% являються вірянами Української греко-католицької церкви, а ще 30% православні ПЦУ. Два відсотки вважає себе вірними УПЦ МП, один відсоток належить до римо-католиків, а ще один відсоток — юдеями. І тільки три відсотки мешканців міста Лева вважають себе атеїстами.

Читайте також: Таємниці Івана Федоровича: як львівʼянин навчив Україну та Московію друкувати книги

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #населенняЛьвова #демографіяЛьвова #новиниЛьвова
Високі оцінки користувачів за Достовірність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,70
39,78
EUR
42,65
42,75
PLN
9,86
9,91
Оголошення
live comments feed...