• Головна
  • Прокурор Львівщини ходить в гості до ув'язнених
12:52, 11 червня 2013 р.

Прокурор Львівщини ходить в гості до ув'язнених

Прокурор Львівської області щомісячно проводить особистий прийом ув'язнених та засуджених осіб в установах попереднього ув'язнення  Прокуратура взялась за додержання конституційних прав і свобод людини. Йдеться про їх матеріально-побутове та медико-санітарне забезпечення. Про це 032 повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.  

Нагадаємо, у квітні Генеральним прокурором України Віктором Пшонкою видано новий наказ «Про організацію прокурорського нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян».

Згідно даного наказу відповідальність за стан організації роботи на цьому напрямі покладено безпосередньо на перших керівників прокуратур.

При здійсненні наглядової діяльності прокурори першочергово перевіряють додержання конституційних прав і свобод людини, громадянина, іноземців та осіб без громадянства у місцях тримання затриманих, установах попереднього ув’язнення, виконання покарань та інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи. До дисциплінарної відповідальності вже притягнуто 10 службових осіб.

Перевіряється їх матеріально-побутове та медико-санітарне забезпечення відповідно до міжнародних норм і стандартів, ратифікованих Україною. Особливу увагу прокурори приділяють дотриманню законодавства, спрямованого на запобігання катуванням та іншому жорстокому поводженню, а також забезпечення гарантій належного розгляду та вирішення заяв, клопотань та скарг ув’язнених і засуджених.

Крім того, прокурор Львівської області щомісячно проводить особистий прийом ув’язнених та засуджених осіб у цих установах, йдеться у повідомленні.

Зокрема, ним здійснено виїзди та прийом у Львівському слідчому ізоляторі, а також у Миколаївській виправній колонії №50 та Держівській виправній колонії №110 Управління державної пенітенціарної служби України у Львівській області. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...