• Головна
  • Львівський сирник. Топ рецептів популярного десерту
12:21, 15 січня
Надійне джерело

Львівський сирник. Топ рецептів популярного десерту

У рамках редакційного спецпроєкту "ТОП від 032.ua" пропонуємо добірку рецептів львівського сирника, які можна приготувати вдома. 

Львівський сирник є досить популярним десертом, який часто подають у закладах харчування та виготовляють вдома самостійно. Існує безліч різних варіацій його приготування. Кореспондентка 032.ua зібрала добірку рецептів цього смаколика та пропонує ознайомитися. Зокрема,  від відомої кулінарки Дарії Цвек, які можна знайти у посібнику "Солодке печиво". 

Пропонуємо дізнатися покрокові рецепти класичного варіанту сирника, сирника на пісочному тісті, також як приготувати апельсиновий сирник, сирник без тіста та як зробити цей десерт без тіста. 

Класичний рецепт

Інгредієнти:

  • 500 г кисломолочного сиру (високої жирності);
  • 150 г вершкового масла;
  • 130 г цукру;
  • 3 шт. яйця;
  • 1 - 2 шт. картоплі (за бажанням, можна замінити на 2 ст. л манної крупи);
  • 1 - 2 чайні ложки цедри лимона;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • 50 г родзинок або в'ялених вишень.

Для глазурі:

  • 1 ст. ложка вершкового масла;
  • 2 ст. ложки какао;
  • 2 - 3 ст. ложки сметани (високої жирності);
  • 2 ст. ложки цукру.

Спосіб приготування: спочатку потрібно відділити жовтки від білків, а після цього збити окремо жовтки разом із цукром до утворення світлої тягучої маси; далі перетерти сир. Найкраще це зробити через сито, щоб отримати потрібну масу, адже за допомогою блендера так не вийде; після цього відварити картоплю і також перетерти; в окремій посудині змішати пюре двох відварених картоплин, сир, розм'якле масло, розпушувач та лимонну цедру. до суміші, що утворилася, вилити жовтки та ретельно перемішати. На завершення додати родзинки або в'ялені вишні і перемішати.

Далі потрібно збити білки (попередньо охолоджені) із сіллю, щоб утворилася пінка. Збийте білки із сіллю; додати білки у сирну суміш; після цього змастити форму для випікання вершковим маслом і застелити пергаментним папером. далі варто викласти тісто у форму та випікати близько однієї години при температурі 160°C. після випікання готовий сирник варто залишити у вимкненій духовці.

Приготування глазурі: у невеликій каструлі змішати всі інгредієнти (масло, какао, сметану, цукор) та нагріти на невеликому вогні; після того, коли цукор розчиниться, варто зняти каструлю з вогню; далі потрібно дати сирнику повністю охолонути і полити глазур'ю.

Львівський сирник, Фото умовне: з відкритих джерел

Львівський сирник, Фото умовне: з відкритих джерел

Сирник на пісочному тісті 

Інгредієнти для тіста:

  • 500 г борошна;
  • 200 г вершкового масла;
  • 2 - 3 ст. ложки сметани;
    50 г цукру;
  • 2 жовтки;
  • цедра половини лимону.

Для начинки:

  • 1 кг сиру;
  • 10 яєць;
  • 350 г цукру;
  • 50 г вершкового масла;
  • 150 г ізюму;
  • 50 г манної крупи;
  • 2 - 3 шт. вареної картоплі;
  • 2 - 3 горішки мигдалю. 

Спосіб приготування тіста: масло перетерти з борошном, додати цукор, жовтки, натерту лимонну цедру, і замісити на сметані "круте" тісто. Далі поставити його у холодне місце на дві години. Потім розділити його: 2/3 частини викласти у форму, змащену маслом і поколоти виделкою. Іншу частину - залишити.  

Щоб приготувати начинку, варто сир перемолоти на м'сорубці, розтерти з цукром і розтопленим маслом, додаючи по одному жовтку, поки утвориться пухка маса. Вимішати її з ізюмом, піною збитих білків, тертим мигдалем, манною крупою, змеленою картоплею. Далі викласти цю масу на тісто у форму. З тіста, що залишилося, зробити решітку зверху начинки та оздобити її горіхами. Після цього викладений сирник зверху змастити білком і випікати впродовж 45 хвилин. 

Сирник, Фото умовне: mandarynka.com.ua

Сирник, Фото умовне: mandarynka.com.ua

Апельсиновий сирник

Інгредієнти для тіста:

  • 300 г борошна;
  • 250 г вершкового масла;
  • 1 ст. ложка цукру; 
  • щіпка солі.

Для начинки:

  • 1 кг кисломолочного сиру;
  • 8 яєць;
  • 300 г цукру;
  • 50 г вершкового масла;
  • 50 г манної крупи;
  • 100 г ізюму;
  • 100 г мигдалю;
  • 1 апельсин. 

Спосіб приготування тіста: масло перетерти з борошном, додати цукор, жовтки, натерту лимонну цедру, і замісити на сметані "круте" тісто. Далі поставити його у холодне місце на дві години. Після цього вистелити ним дно і стінки форми для випікання, змащені маслом. Тісто поколоти виделкою та підпекти до половини готовності (близько 20 хвилин). 

Щоб приготувати начинку, необхідно сир перетерти крізь сито або змолоти на м'ясорубці. Зварити апельсин, 3 - 4 рази зливаючи воду та наливаючи гарячу воду. Після цього, коли він охолоне, порізати і змолоти на м'ясорубці. Далі розтерти з цукром розтоплене масло, додати змелений апельсин, жовтки і розтирати, додаючи сир. 

Одержану масу потрібно вимішати з піною збитих білків, манною крупою, промитим ізюмом. Далі викласти масу на тісто, що запікалося, посипати подрібненим мигдалем і випікати приблизно впродовж години. Якщо сирник буде надто рум'янитися, можна прикрити папером для випікання. Виймати з форми сирник потрібно холодним.

Сирник, Фото умовне: mandarynka.com.ua

Сирник, Фото умовне: mandarynka.com.ua

Сирник без тіста 

Інгредієнти:

  • 1 кг кисломолочного сиру;
  • 500 г цукру;
  • 10 яєць;
  • 200 г вершкового масла;
  • 2 ст. ложки манної крупи;
  • 3 - 4 варені картоплини;
  • 50 г посічених горіхів;
  • ізюм (за смаком);
  • ванілін;
  • мигдальна есенція. 

Спосіб приготування: жовтки розтерти з цукром, додати розтоплене масло, змелені сир і картоплю, ванілін, кілька крапель мигдалевої есенції. Після цього розтерти все, щоб утворилася пухка маса. Далі вимішати її з піною збитих білків, манною крупою і вилити у форму, застелену папером для випікання. Зверху посипати посіченими горіхами, цукром, ізюмом. 

Випікати варто у гарячій духовці (210 - 220°). Якщо сирник буде надто рум'янитися, можна прикрити папером для випікання. 

Сирник, Фото умовне: smakotainfo.com

Сирник, Фото умовне: smakotainfo.com

Сирник без випікання

Інгредієнти:

  • 1 кг 250 г кисломолочного сиру;
  • 200 г цукру;
  • 4 яйця;
  • 200 г вершкового масла;
  • 200 г арахісу;
  • 1 л густої сметани;
  • ванілін. 

Спосіб приготування: сир змолоти на м'ясорубці, розтерти з цукром і ваніліном, додаючи по одному яйцю і розтоплене вершкове масло. Всипати почищений і посічений арахіс, влити сметану та вимішати. Всю цю масу загорнути у серветку та помістити на добу під прес. Після цього викласти на тарілку і посипати подрібненим арахісом. 

Сирник, Фото: placok.info

Сирник, Фото: placok.info

Читайте також: «Щедрик» на всі смаки: десять найрізноманітніших версій кращої різдвяної пісні світу, - ВІДЕО

Фото на головній умовне: Depositphotos

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #сирник #рецепт #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Спецтема
Редакція 032.ua пропонує добірку найкращих визначних та цікавих місць, пам'ятників, локацій у Львові. Ви зможете ще раз переконатися, яке прекрасне місто Лева.
Оголошення
live comments feed...