• Головна
  • Львівський сирник: покроковий рецепт, як приготувати культовий десерт
17:05, 9 січня
Надійне джерело

Львівський сирник: покроковий рецепт, як приготувати культовий десерт

Публікуємо покроковий рецепт львівського сирника, який можна приготувати вдома.  

Львівський сирник - один із легендарних десертів, який подають у низці кав'ярень міста. Окрім того, жителі часто його готують вдома, щоб посмакувати. Існує досить багато рецептів. Кореспондентка 032.ua пропонує дізнатися покроковий рецепт цього смаколика від відомої кулінарки Дарії Цвек. 

Публікуємо сирник, який можна приготувати з додаванням картоплі. Розповідаємо всі нюанси приготування десерту. 

Інгредієнти:

  • 500 г кисломолочного сиру (високої жирності);
  • 150 г вершкового масла;
  • 130 г цукру;
  • 3 шт. яйця;
  • 1 - 2 шт. картоплі (за бажанням, можна замінити на 2 ст. л манної крупи);
  • 1 - 2 чайні ложки цедри лимона;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • 50 г родзинок або в'ялених вишень.

Для глазурі:

  • 1 ст. ложка вершкового масла;
  • 2 ст. ложки какао;
  • 2 - 3 ст. ложки сметани (високої жирності);
  • 2 ст. ложки цукру. 

Спосіб приготування: 

  • спочатку потрібно віддилити жовтки від білків, а після цього збити окремо жовтки разом із цукром до утворення світлої тягучої маси;
  • далі перетерти сир. Найкраще це зробити через сито, щоб отримати потрібну масу, адже за допомогою блендера так не вийде;
  • після цього відварити картоплю і також перетерти;
  • в окремій посудині змішати пюре двох відварених картоплин, сир, розм'якле масло, розпушувач та лимонну цедру.
  • до суміші, що утворилася, вилити жовтки та ретельно перемішати. На завершення додати родзинки або в'ялені вишні і перемішати.  

Наступний етап приготування: 

  • потрібно збити білки (попередньо охолоджені) із сіллю, щоб утворилася пінка. Збийте білки із сіллю;
  • додати білки у сирну суміш;
  • після цього змастити форму для випікання вершковим маслом і застелити пергаментним папером. 
  • далі варто викласти тісто у форму та випікати близько однієї години при температурі 160°C.
  • після випікання готовий сирник варто залишити у вимкненій духовці. 

Приготування глазурі: 

  • у невеликій каструлі змішати всі інгредієнти (масло, какао, сметану, цукор) та нагрти на невеликому вогні;
  • після того, коли цукор розчиниться, варто зняти каструлю з вогню;
  • далі потрібно дати сирнику повністю охолонути і полити глазур'ю.
Львівський сирник, Фото умовне: з відкритих джерел

Львівський сирник, Фото умовне: з відкритих джерел

Читайте також: «Щедрик» на всі смаки: десять найрізноманітніших версій кращої різдвяної пісні світу, - ВІДЕО

Фото на головній умовне: з відкритих джерел

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #рецепт #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...