• Головна
  • Що приготувати на Новий рік 2022: топ рецептів до святкового столу
21:31, 26 грудня 2021 р.
Надійне джерело

Що приготувати на Новий рік 2022: топ рецептів до святкового столу

У рамках редакційного спецпроєкту "ТОП від сайту Львова 032.ua" пропонуємо добірку цікавих ідей, що можна приготувати до новорічного столу. 

Незабаром очікується одне із популярних свят, яке відзначають українці, - Новий рік. Жителі традиційно до нього ретельно готуються. При цьому, особливу увагу приділяють і святковому меню. Кореспондентка 032.ua створила добірку цікавих рецептів та пропонує ознайомитися з ідеями, що можна приготувати. 

Олів'є, холодець, оселедець під шубою вже давно стали класичними стравами, які очікують українці на святковому столі. Щоб урізноманітнити меню, пропонуємо й інші рецепти, які можна приготувати цьогоріч. Серед них - закуски, салати та гарячі страви та напої. 

Бутерброди "Тигрики" 

Інгредієнти: 150 г філе оселедця, 2 шт. вареної моркви, 2 шт. яйця, 100 г плавленого сиру, багет, 50 г маслин (без кісточок), зелена цибуля, сметана чи майонез, гірчиця, спеції за смаком. 

Спосіб приготування: варену моркву, варені яйця, плавлений сир варто натерти на дрібній терці, далі нарізати маленькими шматочками оселедець. Змішати яйця, сир, оселедець та додати майонез (сметану), спеції, гірчицю та перемішати. 

Далі нарізати багет та змастити сумішшю з яєць, сиру та оселедця, після цього викласти нарізану цибулю, а далі на кожну скибку - натерту моркву. Щоб створити "тигрика", необхідно взяти маслини, нарізати тонкими смужками та викласти на бутерброд. 

Ідея оформлення закуски до новорічного столу, Фото: twitter.com/natali151113

Ідея оформлення закуски до новорічного столу, Фото: twitter.com/natali151113

Сирні кульки з авокадо

Інгредієнти: 1 шт. авокадо, 200 г плавленого сиру, пучок кропу, 10 шт. листів салату, лимонна цедра за смаком. 

Спосіб приготування: авокадо потрібно розрізати навпіл, витягнути кісточку, очистити від шкірки. М’якоть варто розім'яти виделкою, подрібнити кріп. Плавлений сир також розім'яти виделкою і додати до авокадо. Далі додати кріп і лимонну цедру, посолити за смаком. Перемішати та зліпити із отриманої маси кульки. На листя салату викласти по одній кульці. 

Сирні кульки з авокадо, Фото: smachno.ua

Сирні кульки з авокадо, Фото: smachno.ua

"Легкий" салат 

Інгредієнти: 1 авокадо; 1 помідор; 1 цибулина; лимонний сік; оливкова олія; спеції - сіль, перець, зелень. 

Спосіб приготування: спочатку очистити авокадо та нарізати кубиками, після чого також нарізати помідор та цибулю. До всіх інгредієнтів додати лимонний сік, оливкову олію та спеції за смаком. Усе перемішати та подавати на стіл. 

Салат з авокадо, Фото: з відкритих джерел

Салат з авокадо, Фото: з відкритих джерел

Салат із сухариками та сиром

Інгредієнти: 3 шт. помідори, 60 г курячої варено-копченої грудки, 50 г твердого сиру, 2 зубчики часника, 3 ст. л. майонезу, 2 скибки батону. За смаком оливки, сіль та перець. 

Спосіб приготування: нарізати помідори та варено-копчену грудку, а твердий сир варто натерти та додати до решти продуктів. Після цього посолити та поперчити за смаком, далі додати часник (пропущений через прес) і майонез. Це все перемішати. Батон нарізати кубиками та обсмажити на сухій пательні до рум’яного стану та хрусткості. Салат викласти у тарілку, зверху покласти обсмажені сухарики та оливки. 

Салат

Запечена свинина в духовці

Інгредієнти: 800 г свинини; 2 зубчики часнику; гірчиця у зернах; перець мелений; 2 шт лаврового листа; сіль за смаком.

Спосіб приготування: м'ясо натерти сіллю і перцем з усіх боків, лаврові листки порізати на кілька частин, покласти м'ясо на харчову плівку та викласти на нього подрібнені лаврові листи, загорнути щільно у плівку і залишити у холодильнику на 2 - 3 години. Часник нарізати, а за допомогою ножа зробити в м'ясі отвори і вставити в кожну скибочку часнику. Свинину загорнути, залишити зверху невеликий отвір та поставте запікати в розігріту до 200 градусів духовку на 35 - 45 хвилин.

Запечене м'ясо, Фото умовне: з відкритих джерел

Запечене м'ясо, Фото умовне: з відкритих джерел

Запечені курячі крильця

Інгредієнти: 1 кг крилець курячих; 1/2 склянки сметани і томатної пасти; перець та сіль за смаком.

Спосіб приготування: потрібно промити крильця, натерти перцем та сіллю, полити сумішшю зі сметаною та томатною пасти, перемішати і на 30 хвилин залишити. Після цього викласти крильця на застелене фольгою деко, запекти до готовності (орієнтовно 30-40 хв) у розігрітій до 180 °С духовці.

Запечені курячі крильця, Фото: з відкритих джерел

Запечені курячі крильця, Фото: з відкритих джерел

Десерт "Мандарини у білому шоколаді"

Інгредієнти: 200 г білого шоколаду; 150 г вершків (20% жирності); 150 г білого йогурту без додатків; 6 - 7 штук мандарин без кісточок; також чорний шоколад чи подрібнені горішки за смаком. 

Спосіб приготування: у каструлю викласти поламаний шоколад, влити вершки і поставити на маленький вогонь, щоб повністю розтопити шоколад. До кипіння суміш доводити не потрібно. Далі до цієї маси додати йогурт та перемішати. Готовий крем помістити у холодильник на 1 - 2 години. 

Десерт

Імбирне печиво "Тигренята"

Інгредієнти: 350 г. борошна; 100 г цукру; 100 г вершкового масла; 1 ч. л кориці та 3 ч.л меду; 50 мл. апельсинового соку; 1 яйце; 1 ч. л розпушувачу. Окрім того, потрібен зацукрований імбир - 50 г та мелений імбир - 1 ч. л.

Спосіб приготування: подрібнити імбир у кашоподібну масу. Для тіста збити апельсиновий сік, цукор, мед і яйце, додати до цієї маси подрібнений імбир і всі інші інгредієнти та замішати. Із тіста сформувати кулю і відправляти її на годину у холодильник.

Після цього розкачати тісто завтовшки у 3-4 мм. За допомогою склянки вирізати з тіста печиво у вигляді тигрових мордочок. Відправити його у попередньо розігріту до 200 градусів духовку на 5 - 10 хвилин. Після випікання остудити готове печиво, а потім намалювати візерунок за допомогою розтопленого шоколаду. Можна скористатися кондитерським шприцом або іншими допоміжними інструментами. Ось один із найпростіших та цікавих варіантів оформлення: 

Печиво, Фото умовне: depositphotos.com

Печиво, Фото умовне: depositphotos.com

Глінтвейн

До святкового столу також можна приготувати тематичний напій, що популярний у холодну пору року, - глінтвейн. Він може бути як на основі вина, так і на основі соку, тому публікуємо два рецепти. 

Безалкогольний глінтвейн. Інгредієнти: 200 мл виноградного соку; 50 мл меду;  2 шт. палички кориці; 3 шт. гвоздики. Спосіб приготування: потрібно взяти келих для глінтвейну та викласти спочатку мед, палички кориці, пару бутонів гвоздики та скибочки цитрусових. Далі це потрібно залити гарячим виноградним соком.  Споживати можна після того, як напій настоїться 5 хвилин.

Класичний глінтвейн.Інгредієнти: 75 мл червоного напівсолодкого вина; мускатний горіх (за смаком); 6 - 7 бутонів гвоздики; 70 мл води; 1 ст. л цукру. Спосіб приготування. Спочатку потрібно закип'ятити воду. У гарячу воду додати мускатний горіх і гвоздику. Далі варто це довести до кипіння. Близько 15 хвилин дати настоятися, після цього процідити. У відварі потрібно розчинити цукор та обережно додати у підігріте до 70° червоне вино. 

Глінтвейн, Фото: desktopbackground.org

Глінтвейн, Фото: desktopbackground.org

Читайте також: Що змінилося у Львові за 2021 рік: топ визначних подій для міста, - ФОТО, ВІДЕО

Фото на головній умовне:ua.depositphotos.com

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #Новий_рік #рецепти #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...