• Головна
  • У Львівській міськраді знайшли пояснення «відкатам» при закупівлі лип
13:10, 4 червня 2013 р.

У Львівській міськраді знайшли пояснення «відкатам» при закупівлі лип

"Відкати" при закупівлі лип для озелення Львова, про які говорили депутати під час сесії Львівської міської ради, - це податок на додану вартість.

Пояснив у коментарі Львівським новинам онлайн Андрій Галушка, виконувач обов'язків начальника управління екології і благоустрою міськради Львова.

Нагадаємо, 30 травня депутат Віра Лясковська звернулася з депутатським запитом до Андрія Садового, міського голови Львова, щодо використання коштів екологічного фонду міськради на озеленення.

За інформацією пані Лясковської, торік у місті висадили липи, вартість яких була завищена. Понад те, різниця між вартістю у накладній і цифрами у звіті управління становила 16,5 тисячі гривень. Депутат назвала цю суму "відкатом".

Обранець також наголосила, що профільне управління не погоджувало з депкомісією питання щодо придбання саджанців.

На це керівник управління екології і благоустрою зауважив, що слова пані Лясковської -- безпідставне звинувачення чиновників та місцевих виробників, а зокрема фірми "Агрокультура".

"Що ж до різниці у 16,5 тисячі гривень, то йдеться про те, що було закуплено саджанців лип на 83 тисячі, а 99,9 тисячі -- це цифра з ПДВ, тобто 16,5 тисячі -- це не відкат, а податок на додану вартість, який скеровують до бюджету", -- пояснив Андрій Галушка.

Чиновник додав, що торік управління отримало погоджений, у тому числі й профільною депкомісією, висновок щодо  придбання саджанців.

"У висновку депутати не визначили, які дерева та де саме мають бути висаджені. Тому виконавчий орган сам на базі аналізу вибрав місця та визначив породи дерев. Ми не ставимо за мету купувати найдешевше, бо ці саджанці можуть бути знищені, й купувати їх недоцільно, -- каже чиновник. -- Зрештою, немає документа, де прописано, що цю процедуру ми би мали погодити з депкомісією".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...