• Головна
  • У Львові купили липи по «липовим» цінам?
15:40, 1 червня 2013 р.

У Львові купили липи по «липовим» цінам?

Зокрема, в своєму запиті до міського голови Андрія Садового, депутат зазначила, що у 2012 році управління екології ЛМР без погодження з комісією природокористування визначило територію для висадки саджанців заввишки метр: у Сихівському районі – 531 липу, у Франківському – 60 лип.

Однак, з її слів, різниця між загальною вартістю у видатковій накладній та цифрами у звіті управління екології ЛМР за 2012 рік становить 16,5 тис. грн

Крім того, за інформацією Лясковської, виявилось, що ціни на липи – космічні.

Відтак, з її слів, у документах вказано, що одна липа коштує 141 грн, інший вид липи – 195 грн.

«Ціни на липи є такі, які, можна сказати, не існують в природі, – підкреслила депутат. – Я поцікавились у Національному лісотехнічному університеті нормами і мені повідомили, що одна липа заввишки до 2-2,5 метра коштує близько 60 грн».

Тому, зауважила член комісії із питань природокористування, охорони довкілля та благоустрою, справжня вартість лип, які закуповувались управлінням екології, мала би становити 48 тис. грн (це найбільша можлива сума вартості лип). А в звіті за 2012 рік управління екології вказало суму 99900 грн.

Крім того, з її слів, виявилося, що далеко не всі липи із згаданої кількості висаджені у Сихівському районі.

Віра Лясковська також поінформувала про представлені їхній комісії заходи з озеленення у Львові на 2013 рік. З її слів, «картина ще нахабніша».

Зокрема, за її даними, вартість лип така: у Шевченківському районі – 180 грн, у Галицькому – 350 грн, Залізничному – 150 грн, а на площі Ринок – 2 тис. грн.

«Андрій Іванович, – звернулась депутат до мера на сесії, – думаю, вам буде дуже цікаво подивитись, де та липа за 2 тис. грн куплена і де буде посаджена».

Також вона повідомила, що у планах – шовковиця біля театру Заньковецької за 1200 грн, горобина на вулиці Саксаганського – 750 грн (Лясковська зауважила, що вона коштує насправді від 70 до 200 грн), магнолія – 7 тис. грн тощо.

«А каштани на площі Ринок ми називаємо каштани №2. Те, що твориться в Києві, і в нас твориться. На пл. Ринок передбачено висадити 8 каштанів вартістю по 2250 грн, – повідомила депутат. – Цей перелік далеко не весь. Це досить серйозна справа і, вважаю, треба зупинити це зухвальство».

Сьогодні в коментарі IA ZIK вона уточнила, що йдеться про каштани кінські, вартість одного такого каштану, за даними Лісотехнічного університету, – 200 грн.

Тому Віра Лясковська на сесії просила мера створити тимчасову депутатську комісію, яка б перевірила названі дані. Крім того, вона вимагає скасувати призначені на 2013 рік кошти екологічного фонду на озеленення міста, бо їх використання є неконтрольоване, а розподіл коштів потребує корегування.

Мер Садовий дав доручення очільнику департаменту містобудування ЛМР проаналізувати дане звернення депутата і подати пропозиції щодо подальших кроків.

Пізніше на запитання журналістів, чи може стати Львів другим Києвом зі скандалом з каштанами, Андрій Садовий сказав: «Та про що ви говорите? Є певні сумніви, чи липа коштує 70 грн чи 170 грн. Безперечно, комісія розбереться і дасть своє тлумачення, адже є питання, який вік має липа, там є море своїх нюансів. Я попрошу фахівців Національного лісотехнічного університету бути експертами з даного питання. Мова йде, щоб в цьому році не було порушень. Того, що є в інших містах – такого негативу у нас не було і не буде. Ми дуже чітко підходимо до таких питань. Коли є побоювання, звісно на них треба реагувати. Я завжди солідарний з мудрими депутатськими запитами, які дають можливість уникнути порушень», – зазначив Садовий.

Раніше повідомлялося, що замовлені КМДА в Італії дорогі саджанці каштанів Бріотті виявилися простими кінськими каштанами. З 286 дерев вимогам КМДА відповідали тільки 2 дерева. Прокуратура Києва встановила факт розтрати 1 мільйона гривень при закупівлі каштанів, висаджених на центральній вулиці Києва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...