11:03, 11 листопада 2021 р.
Надійне джерело

Ахметов купує львівський банк

АТ «Перший український міжнародний банк» (ПУМБ), що належить бізнесмену Рінату Ахметову, досяг домовленості про купівлю 100% акцій Ідея Банку у польської фінансової групи Getin Holding S.A.

Про це повідомила пресслужба ПУМБ та Getin Holding, повідомляє Lb.ua.

Сторони планують завершити угоду до кінця 1 кварталу 2022 року після отримання необхідних дозволів Національного банку України та Антимонопольного комітету. Ідея Банк увійде до складу банківської групи ПУМБ як окрема юридична структура і збереже власний бренд.

Інтеграція банків триватиме протягом 3-5 років.

Голова правління ПУМБ Сергій Черненко пояснив рішення купити Ідея Банк його високим рівнем компетенції у роздрібному кредитуванні, сформованою ресурсною базою та досвідом розробки власної цифрової платформи О.Банк.

ПУМБ - це один з найбільших банків України, який обслуговує понад 1,6 млн приватних та 83 тис. корпоративних клієнтів. Головний акціонер банку - ТОВ "СКМ Фінанс" (92,24% акціонерного капіталу), що входить до інвестиційної групи компаній SCM. Вона у свою чергу повністю належить Ахметову.

Нагадаємо, що Ідея Банк виставили на продаж восени 2019 року. Спочатку планувалось, що його купить Dragon Capital разом з іще одним приватним інвестором. Ціна покупки повинна була становити 1,368 млрд грн, або 224,76 млн польських злотих. Проте угода зірвалась через кілька місяців, а Dragon Capital у підсумку купив Юнекс Банк у нардепа Вадима Новинського.

Читайте також: Біля Львова за 10 мільйонів доларів збудують новий торговельний центр «Епіцентр»



Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #ПУМБ #ІдеяБанк #Ахметов #новиниЛьвова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...