• Головна
  • Рада звільнила міністра оборони, міністра екології та міністра економіки
14:41, 3 листопада 2021 р.

Рада звільнила міністра оборони, міністра екології та міністра економіки

Верховна Рада звільнила міністра оборони Андрія Тарана. Він займав цю посаду з 4 березня 2020 року.

За звільнення Тарана проголосували 341 народний депутат, інформує Lb.ua.

Таран перебував на військовій службі з серпня 1972 року, звільнився в 2016 у званні генерал-лейтенанта. Згідно з інформацією на сайті Міноборони, він після отримання в Національному університеті оборони США ступеня магістра продовжував службу у центральному апараті Міністерства оборони України.

Працював на посаді аташе з питань оборони при посольстві України у Сполучених Штатах Америки та представником Міністерства оборони України при постійному представництві України в ООН.

Таран – учасник Антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей. Обіймав посаду керівника Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).

Брав участь у роботі Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях.

Нагороджений Орденом Богдана Хмельницького 2 і 3 ступенів, численними відзнаками Міністерства оборони України та інших державних структур України.

Також Верховна Рада відправила у відставку на основі поданої ним заяви міністра захисту довкілля та природних ресурсів Романа Абрамовського. За відставку проголосували 322 народні депутати.

Абрамовського було призначено у червні 2020 року. 

Абрамовський має єридичну освіту, у політику прийшов у 2014 році як помічник-консультант народного депутата. У 2015 став заступником Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. З 2016 по 2019 був заступником директора ТОВ "Ріола-модуль ЛТД" – будівельної компанії. 

У 2019 повернувся на держслужбу в якості заступника міністра енергетики та захисту довкілля, потім очолив це міністерство.

Також Верховна Рада відправила у відставку першого віцепремʼєр-міністра – міністра економіки Олексія Любченка. За його звільнення висловилися 320 народних депутатів. 

Паралельно з розглядом відставки міністра правоохоронні органи повідомили про обшуки в Державній податковій службі, яку очолював Любченко. Справа стосується покривання "скруток" з ПДВ, але хто саме в ній фігурує – поки не повідомляють.

Читайте також: Першою жінкою-командувачем у ЗСУ стала львів'янка Тетяна Остащенко

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Рада #Таран #звілнення #міністерствооборони
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,36
39,43
EUR
42,87
43,00
PLN
9,91
9,95
Оголошення
live comments feed...