• Головна
  • Першою жінкою-командувачем у ЗСУ стала львів'янка Тетяна Остащенко
12:49, 31 липня 2021 р.
1
Надійне джерело

Першою жінкою-командувачем у ЗСУ стала львів'янка Тетяна Остащенко

Призначено першу жінку-командувача у Збройних Силах України: нею стала львів’янка Тетяни Остащенко.

Міністр оборони України Андрій Таран призначив на посаду Командувача Медичних сил Збройних Сил України полковника медичної служби, головного інспектора Головної інспекції Міністерства оборони Тетяну Остащенко. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства оборони України.

За словами міністра оборони, вперше жінка очолила одне з командувань у ЗСУ.

"Завдяки реформуванню армії відповідно до принципів і підходів НАТО жінки зараз мають можливість проходити військову службу на рівних засадах із чоловіками", - наголосив він.

На думку Андрія Тарана, це призначення - це не тільки про гендерну рівність, а, передусім, про фаховість, адже професійній армії на першому місці мають бути кваліфікованість, моральні якості людини та патріотизм.

Тетяна Остащенко, Фото: Міноборони

Тетяна Остащенко, Фото: Міноборони

"Тетяна Остащенко має великий досвід організації медичного забезпечення. Проходила військову службу головним інспектором Головної інспекції Міністерства оборони України, тому чудово розуміє той фронт робіт, котрий необхідно подужати, аби відновити нормальне функціонування військової медицини", - заявив міністр оборони України.

Довідка. Остащенко Тетяна Миколаївна народилась у серпні 1974 року у місті Львові в родині військовослужбовця. З відзнакою закінчила у 1996 році фармацевтичний факультет Львівського Державного медичного інституту, а в 1998 році - Українську військово-медичну академію.

Проходила військову службу на посадах начальника аптеки військової частини, офіцера військово-медичного управління Західного оперативного командування, начальника відділу медичного постачання Центрального військово-медичного управління Збройних Сил України, начальника відділу Військово-медичного департаменту Міністерства оборони України та Головного управління військового співробітництва та миротворчих операцій Генерального штабу Збройних Сил України, начальника управління медичного постачання Головного військово-медичного управління, Головного інспектора Головної інспекції Міністерства оборони України.

Здобула оперативно-тактичний рівень військової освіти у 2020 році, а також пройшла підготовку на низці курсів армій держав-НАТО. У Кранфільдському університеті (Велика Британія) закінчила курси реформування сектору оборони та безпеки, а також стратегічного лідерства для керівного складу.

Читайте також: Зеленський звільнив Хомчака та призначив нового Головнокомандувача ЗСУ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Міноборони #ТетянаОстащенко #АндрійТаран
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Показувати новий коментар:
внизу вгорі
джокер
31 липня 2021 р., 13:05
Брєд повний
Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,41
EUR
42,75
42,88
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...