• Головна
  • Замість вілли на вулиці Коновальця зведуть багатоповерхівку: пам’ятку вже розвалили, - ФОТО
15:52, 28 жовтня 2021 р.
Надійне джерело

Замість вілли на вулиці Коновальця зведуть багатоповерхівку: пам’ятку вже розвалили, - ФОТО

Історичну віллу на вулиці Коновальця знесли.

23 жовтня віллу Йоанни Лоренц на Коновальця, 21 у Львові розвалили. Згідно із рішенням Львівської міськради, на її місці мають звести шестиповерховий житловий будинок із підземним паркінгом. Про це у Facebook повідомляє департамент архітектури та містобудування Львівської ОДА.

Як пояснює начальник управління охорони об’єктів культурної спадщини департаменту архітектури та розвитку містобудування ЛОДА Василь Петрик, врятувати будинок від знищення, на жаль, не вдалося, оскільки на основі облікової документації сумнозвісного Валерія Потюка Міністерство культури визнало його непам’яткою.

"Консультативна рада при нашому департаменті надавала міністерству оновлену документацію від Оксана Бойко, а голова Львівська обласна державна адміністрація Максим Козицький видав відповідне розпорядження про щойно виявлену пам’ятку архітектури, що гарантує будинку захист законом. У понеділок, 25 жовтня, я перевірив факт руйнації історичного будинку і написав заяву у Національна поліція України. Відповідні листи про знищення вілли ми від імені департаменту скеровуємо на Міністерство культури та інформаційної політики України та Прокуратуру", - зазначив Василь Петрик.

Довідка. Першим власником вілли був Ян Іжицький, спорудив його на початку ХХ століття. З 1916 року вілла була осередком молочарських організацій, а після Другої світової перейшла у власність Львівського молокозаводу. У 2012 році Львівська міська рада планувала передати віллу в постійне користування Львівська політехніка під будівництво багатоквартирного будинку. З 2017 році будинок перебував у приватній власності.

Вілла Йоанни Лоренц, Фото: Facebook/Оксана Бойко

Вілла Йоанни Лоренц, Фото: Facebook/Оксана Бойко

Читайте також: У центрі Львова винний завод перетворять в офісний центр, - ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #вілла #демонтаж #архітектура #Коновальця #пам'яткаархітектури
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,82
39,97
EUR
42,88
42,97
PLN
9,86
9,90
Оголошення
live comments feed...