• Головна
  • Карантин у Львові: у мерії розповіли про можливе посилення обмежень із 1 листопада, - ВІДЕО
14:57, 22 жовтня 2021 р.
Надійне джерело

Карантин у Львові: у мерії розповіли про можливе посилення обмежень із 1 листопада, - ВІДЕО

У Львові можуть посилити карантинні обмеження із 1 листопада, якщо епідситуація не покращиться. 

Станом на 22 жовтня у Львові досить напружена епідситуація, у місті діють посилені карантинні обмеження. Якщо ситуація із захворюванням надалі погіршуватиметься, можуть запровадити додаткові карантинні обмеження із 1 листопада. Про це кореспондентка 032.ua дізналася у першого заступника міського голови Андрія Москаленка.  

Що кажуть у мерії про можливе посилення карантину

За словами Андрія Москаленка, якщо динаміка поширення коронавірусу не зненшиться, передбачають впровадження додаткових карантинних обмежень із 1 листопада. Йдеться про те, що відвідувачі торгових центрів, ринків, а також охочі скористатися різними сферами послуг (салони краси) повинні будуть мати сертифікат вакцинації, негативний тест на коронавірус або довідку про те, що перехворіли впродовж 180 днів. 

Варто зазначити, що обмеження не будуть поширюватися на торгові точки, де можна придбати товари першої необхідності. Йдеться про продуктові магазини, аптеки, зоомагазини. 

Окрім того, якщо епідситуація буде надалі погіршуватися, місто може опинитися у "червоній" карантинній зоні впродовж декількох наступних днів. Відповідно, розпочнуть діяти передбачені жорсткі карантинні обмеження. 

Які обмеження діють наразі 

Із 18 жовтня у Львові посилили карантин, ввели додаткові обмеження. Наразі дозволена робота магазинів, ринків, торгових центрів, закладів громадського харчування, якщо працівники вакциновані або мають негативний тест. 

Заборонено проводити масові заходи, окрім тих, де організатори та учасники мають сертифікат вакцинації або негативний ПЛР-тест, зроблений за 72 год до заходу. Театри, кінотеатри, музеї та галереї, філармонія, органний зал працюють лише для відвідувачів, які мають сертифікат вакцинації або негативний ПЛР-тест.

Як контролюють дотримання карантину у місті 

У Львові із 18 жовтня працюють моніторингові групи, які перевіряють заклади харчування, магазини, транспорт на дотримання карантинних обмежень. Щоденно здійснюють близько 500 - 800 перевірок. Складають орієнтовно від 5 до 10 протоколів щодня. 

Наразі вже склали десятки протоколів та ухвалили рішення щодо закриття чотирьох магазинків для усунення порушень, ще чотирьох надалі попередження. Щоб заклади відновили свою діяльність, необхідно буде отримати звернення від них про виправлення ситуації, і тоді комісія розгляне це рішення повторно. 

Цього тижня також на водія 51 маршруту наклали штраф 17 тисяч гривень через недотримання карантинних обмежень. 

Серед порушень карантинні вимог, які фіксували, - робота без негативного тесту, довідки чи сертифікату вакцинації, недотримання маскового режиму.

Читайте також: Обмеження для невакцинованих у потягах і автобусах: як поліція перевірятиме COVID-сертифікати

Фото на головній умовне, автор: Роман Балук 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #карантин #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,15
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...