• Головна
  • Схема вирубки лісу в Яворівському нацпарку: зловмисникам повідомили про підозру
17:30, 11 жовтня 2021 р.
Надійне джерело

Схема вирубки лісу в Яворівському нацпарку: зловмисникам повідомили про підозру

У Львівській області незаконно вирубували дерева на території одного з національних парків.

Учасникам організованої групи повідомили про підозру в системній незаконній порубці лісу, яка спричинила тяжкі наслідки. Про це повідомили у пресслужбі поліції Львівщини.

Як встановили правоохоронці, лідерами групи були 51-річний інспектор охорони природно-заповідного фонду та 38-річний підприємець, який спеціалізувався на переробці деревини. До складу групи також входили 38-річний керівник природно-охоронного науково-дослідного відділення одного з Національних природних парків у Львівській області та водій вантажного транспорту віком 41 рік.

Незаконно вирубували дерева у національному парку, Фото: поліція Львівщини

Незаконно вирубували дерева у національному парку, Фото: поліція Львівщини

Під час досудового розслідування було встановлено, що зловмисники, користуючись своїм службовим становищем та наданими їм владними повноваженнями, організували схему системних незаконних порубок деревини в угіддях Національного природного парку.

16 вересня правоохоронці викрили зловмисників під час незаконної порубки чергової партії лісопродукції та спроби вивезти її з території природного парку. Тоді було затримано вантажний автомобіль "КамАЗ" одного з учасників групи, яким перевозили ліс для подальшої переробки. На території лісопереробного підприємства правоохоронці виявили та вилучили близько 50 кубометрів викраденої деревини - кругляка породи "сосна", "чорнову бухгалтерію" зловмисників. Сума збитків, завданих державі внаслідок незаконної діяльності групи, становить близько 360 тисяч гривень.

Слідчі повідомили зловмисникам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.28 - ч.4 ст.246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу, вчинене організованою групою) Кримінального кодексу України. Їм загрожує позбавлення волі від п’яти до семи років.

Нагадаємо, у вересні прокуратура повідомила про викриття групи осіб, до складу якої входили службові особи Яворівського Національного природного парку, на незаконній порубці та розтраті лісопродукції.

Читайте також: На Львівщині 61-річна пасажирка випала з маршрутки через незачинені двері

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львівщина. поліція #кримінал #вирубкадерев #ліс
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,77
EUR
42,80
42,83
PLN
9,85
9,87
Оголошення
live comments feed...