• Головна
  • У Львові 500 велосипедистів на роверах долучились до велопробігу
15:01, 25 травня 2013 р.

У Львові 500 велосипедистів на роверах долучились до велопробігу

У Львові загальноміським велопробігом відсвяткували Всеукраїнський Велодень. Сьогодні майже 500 велосипедистів на роверах долучились до велопробігу, що розпочався від Оперного театру. У велопробігу взяв участь і міський голова Львова Андрій Садовий. Як розповів мер, до кінця цього року у Львові буде 50 км велосипедних шляхів.

«Велосипедисти, коли проїжджають по вулиці, відчують незручність. Наше завдання – щоб Львів був максимально готовий до того, що люди будуть їздити ровером як видом транспорту. Як це є у багатьох містах світу. Це швидко, безпечно і корисно для здоров’я. Львів є дуже компактним містом і це можна зробити.

Ми прийняли план, що до 2020 року понад 260 км, до кінця цього року – загально по місту буде зроблено 50 км вело доріжок. Коли їдеш по зробленій велодоріжці, то зовсім інші відчуття, ніж їхати по дорозі, яка для цього не пристосована», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Як розповів мер, на велопробіг приїхав на велосипеді з дому.

«Я проїду з велосипедистами по пр Свободи і потім поїду на роботу», - додав міський голова Львова Андрій Садовий.

Як розповідають організатори, на велопробіг запрошували 500-600 велосипедистів.

Маршрут велопробігу: проспект Свободи, проспект Шевченка, вул. Саксаганського, площа Петрушевича, вул. Зелена, вул. Сихівська, проспект Червоної Калини, вул. Хуторівка, вул. Наукова, вул. Кульпарківська, вул. Антоновича, вул. Олександра Невського, вул Устияновича, вул. Соломії Крушельницької, вул. Січових Стрільців, проспект Свободи.

Акцію підтримали також Асоціація Роверистів Львова, Клуб велосипедного туризму «Колесо вітрів», Велоклуб друзів природи «Рух», Студентська Рада Львова.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,95
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...