• Головна
  • У Львові правоохоронці полюють на «людей у білих халатах»
10:05, 24 травня 2013 р.

У Львові правоохоронці полюють на «людей у білих халатах»

У Львові вирішено долю учасників однієї із 4 злочинних груп з числа працівників медико-соціальної експертної комісії. Про це повідомив відділ зв’язків із громадськістю УМВС України у Львівській області.

У законну силу вступив вирок Сихівського районного суду міста Львова щодо учасників організованої злочинної групи в складі п’яти чоловік із числа працівників міжнародної спеціалізованої фтизіопульмонологічної МСЕК – 2 Львівського обласного центру Медико-соціальної експертизи Управління охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації. Про це пише sfera-tv.com.ua

Нагадаємо, що у лютому 2011 року працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю Головного управління МВС України у Львівській області в результаті проведення комплексу заходів затримали членів комісії МСЕК - 2. Медичні працівники протягом 2008 – 2011 років, зловживаючи службовим становищем, займались вимагання та отриманням хабарів від хворих на легеневі захворювання за видачу висновків про визнання групи інвалідності.

У ході оперативного супроводження кримінальної справи, задокументовано 23 факти вимагання та отримання хабарів членами організованого злочинного угрупування. Загальна сума отриманих хабарів склала понад 50 тисяч гривень.

За рішенням Феміди «людей у білих халатах» засуджено до 5 років ув’язнення із позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарський обов’язків строком на два роки кожного. На даний час на розгляді у суді знаходяться кримінальні справи щодо учасників ще трьох аналогічних комісій у складі 14 осіб.

Слід зауважити, що вже цього року на Львівщині працівники управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України у Львівській області розірвали ще одну злочинну схему. 

Як стало відомо під час розслідування, що медико-соціальних експертних комісій систематично вимагали та одержували у хворих на кардіологічні захворювання та у їх родичів хабарі за встановлення комісією групи інвалідності.

Зловмисників викрили «на гарячому», а їх дії кваліфіковані за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (Одержання хабара).

Розмір хабарів лікарі визначали залежно від групи інвалідності та терміну на який вона встановлювалася. За неповний місяць їм вдалося заробити близько 64 тисяч гривень. Правоохоронці задокументували 36 фактів їх незаконної діяльності.

Медики відстороненні від виконання своїх обов’язків та перебувають під заставою в очікуванні рішення суду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...