• Головна
  • Рейтинг шкіл Львова 2021: ТОП найкращих закладів у місті та інформація про них
14:03, 16 вересня 2021 р.
Надійне джерело

Рейтинг шкіл Львова 2021: ТОП найкращих закладів у місті та інформація про них

Десять найкращих шкіл Львова.

Щороку на сайті «Освіта.ua» публікують рейтинг шкіл Львова. Найкращі заклади освіти обирають за результатами ЗНО. Цьогоріч Львівський фізико-математичний ліцей посів перше місце у рейтингу Львова та друге місце у всеукраїнському.

У цьому матеріалі журналістка 032.ua розповість про десятку лідерів серед шкіл Львова.

Львівський фізико-математичний ліцей при ЛНУ ім. І. Франка

Розташування: вулиця Караджича, 29, Львів.

Вже не перший рік першість у рейтингу найкращих шкіл міста Лева займає Львівський фізико-математичний ліцей при ЛНУ ім. І. Франка. У цьому навчальному закладі учні поглиблено вивчають природничі науки. Потрапити туди на навчання можна лише після 7 та 8 класу. Випускники ліцею ім. Франка мають не лише хороші знання, а й здобутки (міжнародні премії, стипендії та перемоги на олімпіадах).

Львівський фізико-математичний ліцей при ЛНУ ім. І. Франка, Фото - з відкритого доступу

Львівський фізико-математичний ліцей при ЛНУ ім. І. Франка, Фото - з відкритого доступу

Львівська гімназія “Євшан”

Розташування: вулиця Любінська, 93А, Львів.

Срібну медаль серед трійки найкращих шкіл у Львові отримала гімназія “Євшан”. Середній бал ЗНО її випускників становить - 179,8. До 2001 року гімназія була школою №79, а сьогодні вважається престижним львівським навчальним закладом. Ця школа функціонувала з 1968 року. Тоді вона прославилася педагогічним складом та вчительським хором. Сьогодні у гімназії націлюють увагу на поглиблене знання іноземних мов. До того ж з 8 класу там можна обрати профільне навчання з математики, економіки та правознавства.

Львівська гімназія “Євшан”, Фото - з відкритого доступу

Львівська гімназія “Євшан”, Фото - з відкритого доступу

Львівська академічна гімназія при Національному університеті "Львівська політехніка"

Розташування: вулиця Степана Бандери, 14, Львів.

Не вперше в трійку лідерів потрапляє Львівська академічна гімназія при Національному університеті "Львівська політехніка" з середнім балом ЗНО - 175,5. У Львові її вважають найстарішою гімназією з українською мовою викладання. Навчальний заклад був заснований ще у жовтні 1784 року за ініціативи цісаря Йозефа ІІ.

Спочатку гімназія була розташована у будинку на вулиці Театральній, вже у 1831-1862 роках вона функціонувала на базі Бернардинського монастиря, а далі - у Народному домі. Цей навчальний заклад також пов’язують з появою пластунства у Львові. У 1911 році там з’явилися перші пластові гуртки, а вже у 1912 була складена перша пластова присяга.

Сьогодні гімназія тісно пов’язана з роботою Національного університету “Львівська політехніка”. Її вважають однією із найпрестижніших шкіл у Львові, а її випускників - здібними абітурієнтами.

Львівська академічна гімназія при Національному університеті "Львівська політехніка", Фото - з відкритого доступу

Львівська академічна гімназія при Національному університеті "Львівська політехніка", Фото - з відкритого доступу

Класична гімназія при Львівському національному університеті імені Івана Франка

Розташування: вулиця Порохова, 3.

4 місце у рейтингу найкращих шкіл Львова зайняла Класична гімназія при Львівському національному університеті імені Івана Франка. Її створили у 1992 році як Львівська гімназія для юнаків. Сьогодні у цьому навчальному закладі учні можуть поглиблено вивчати іноземні мови, історію, правознавство, географію, українську мову та літературу.

Класична гімназія при Львівському національному університеті імені Івана Франка, Фото - з відкритого доступу

Класична гімназія при Львівському національному університеті імені Івана Франка, Фото - з відкритого доступу

Львівська гімназія "Престиж" з поглибленим вивченням іноземних мов Львівської міськради

Розташування: вулиця Ветеранів, 11, Львів.

Одним із провідних навчальних закладів у Львові є гімназія "Престиж". Навчання там націлене на поглиблене вивчення іноземних мов ще з 1959 року. Серед здобутків освітнього закладу є участь у міжнародних проєктах. У 2021 році гімназія “Престиж” посіла 5 місце у рейтингу найкращих шкіл Львова. Середній бал ЗНО її випускників складав 169,6.

Варто зазначити, що вчителі у гімназії готують учнів до складання Кембриджського іспиту на визначення рівня володіння англійською мовою. Тому випускники школи з впевненістю можуть пишатися знаннями іноземних мов.

Львівська гімназія "Престиж" з поглибленим вивченням іноземних мов Львівської міськради, Фото - з відкритого доступу

Львівська гімназія "Престиж" з поглибленим вивченням іноземних мов Львівської міськради, Фото - з відкритого доступу

НВК "Школа-гімназія І-ІІІ ст. Блаженного Климентія та Андрея Шептицьких"

Розташування: вулиця Гната Хоткевича, 16, Львів.

У 2021 році за результатами ЗНО "Школа-гімназія І-ІІІ ст. Блаженного Климентія та Андрея Шептицьких" посіла 6 місце у рейтингу найкращих шкіл Львова. Її випускники мають такий середній бал зовнішнього незалежного оцінювання - 171.

Цей навчальний заклад був першою католицькою школою в Україні, що почала функціонувати ще у 1991 році. Сьогодні учні школи можуть поглиблено вивчати гуманітарні науки. Провідними предметами є і християнське виховання. Також школа славиться своїми історичними, філософськими та релігійними напрямками. Чудовою можливістю для учнів також є співпраця закладу з країнами Європи (Польщею та Словаччиною).

НВК "Школа-гімназія І-ІІІ ст. Блаженного Климентія та Андрея Шептицьких", Фото - "Твоє місто"

НВК "Школа-гімназія І-ІІІ ст. Блаженного Климентія та Андрея Шептицьких", Фото - "Твоє місто"

НВК "Інженерно-економічна школа-Львівський економічний ліцей" Львівської міськради

Розташування: вулиця Миколи Хвильового, 35.

Цьогоріч 7 місце у рейтингу посідає НВК "Інженерно-економічна школа-Львівський економічний ліцей". Середній бал ЗНО її випускників складає 168,9. Історія цього навчального закладу сягає ще з 1996 року. Зараз вона стала престижною школою у Львові з поглибленим вивченням правничих наук. Учні навчального закладу активно беруть участь у конференціях, олімпіадах, займаються науковою роботою.

До того ж при школі функціонує гуртожиток з комфортними умовами проживання. У навчального закладу є свій гімн, прапор, герб та печатка. А учні складають велику та важливу частину колективу школи.

Ліцей №28 Львівської міськради

Розташування: вулиця Тютюнників, 2.

У 10 лідерів за результатами ЗНО потрапив і Ліцей №28 Львівської міськради. У 2021 році його випускники мали такий середній бал - 168,1. Історія цього ліцею розпочалася ще з Приватної жіночої гімназії сестер Урсулянок, що функціонувала за польських часів. Потім там були Львівський механічний технікум, Міжобласна заочна школа, та інші освітні заклади.

Сьогодні львівський ліцей №28 є престижним закладом з поглибленим вивченням німецької мови. У школі ліцеїсти можуть здобути Німецький мовний диплом І та ІІ ступені Конференції міністрів науки Німеччини.

Ліцей №28 Львівської міськради, Фото - з відкритого доступу

Ліцей №28 Львівської міськради, Фото - з відкритого доступу

Львівська лінгвістична гімназія Львівської міськради Львівської обл.

Розташування: вулиця Кирила і Мефодія, 17А, Львів, Львівська область.

За результатами ЗНО-2021 (середній бал - 166,3) Львівська лінгвістична гімназія Львівської міськради Львівської обл. посідає 9 місце у рейтингу найкращих шкіл у місті. Історія цього закладу розпочинається з 1906 року, коли з ініціативи „Клубу Русинок у Львові” вчителям було доручено організувати першу українську дівочу гімназію. Цю ініціативу також підтримав митрополит УГКЦ Андрей Шептицький.

Поглиблено вивчати англійську мову в школі розпочали у 1954 році. Вже у 2006 році школа стала Лінгвістичною гімназією. Багато випускників школи є відомими науковцями, лікарями, економістами, дослідниками, юристами та навіть співаками (Святослав Вакарчук).

Львівська лінгвістична гімназія Львівської міськради Львівської обл., Фото - з відкритого доступу

Львівська лінгвістична гімназія Львівської міськради Львівської обл., Фото - з відкритого доступу

Приватна середня ЗОШ-гімназія "Відродження"

Розташування: Липинського, вул, 16.

Приватна середня ЗОШ-гімназія "Відродження" - це перша приватна школа у рейтингу найкращих шкіл Львова. Ця школа функціонує з 1995 року. Спочатку в ній навчалося всього 16 учнів, сьогодні ж - це понад 250 дітей. З першого класу там поглиблено вивчають англійську мову, а вже з п’ятого класу учні мають можливість обрати 2 іноземну (німецьку чи французьку). З 8-9 класів новим предметом стають основи підприємницької діяльності.

Читайте також: “Жовта зона” у Львові: які обмеження діятимуть для вакцинованих та невакцинованих

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#рейтингшкілльвова #школильвова #рейтингшкіл #найкращішколильвів #рейтинг #новинильвів #новинильвова #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Спецтема
Редакція 032.ua пропонує добірку найкращих визначних та цікавих місць, пам'ятників, локацій у Львові. Ви зможете ще раз переконатися, яке прекрасне місто Лева.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,34
39,38
EUR
42,75
42,90
PLN
9,89
9,91
Оголошення
live comments feed...