• Головна
  • Карантин в Україні: уряд встановив нові обмеження
11:06, 14 вересня 2021 р.
Надійне джерело

Карантин в Україні: уряд встановив нові обмеження

Кабмін встановив нові карантинні обмеження в Україні. 

Як повідомили у пресслужбі Львівської ОДА, через 7 днів в дію вступають нові карантинні обмеження, які ухвалив уряд. Нові правила ввели, аби запобігти поширенню коронавірусу в країні. 

Відтак COVID-сертифікат матиме дві опції (“жовтий” або “зелений”), також там буде інформація про вакцинацію, негативний тест на COVID (діятиме 72 годин). До слова, "жовтий" сертифікат надаватимуть людині, у якої було лише 1 щеплення, а "зелений" - тій, що пройшла повний курс вакцинації. 

У разі локдауну навчальні заклади працюватимуть офлайн лише тоді, коли 80% отримають вакцину. Водночас обмеження жовтого рівня епіднебезпеки не будуть застосовуватися, якщо всі учасники (відвідувачі) та щонайменше 80% організаторів масових заходів, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів та басейнів матимуть “жовтого” чи “зеленого” COVID-сертифікату.

Кінцеве рішення про те, чи надавати послуги тільки вакцинованим, чи дотримуватись всіх карантинних обмежень, залишається за власником.

У разі введення червоного рівня епідемічної небезпеки заклади освіти працюватимуть лише якщо 100% працівників мають “зелений” COVID-сертифікат.

Крім того, чинні обмеження червоного рівня не будуть застосовуватися за умови наявності у всіх учасників (відвідувачів), працівників та організаторів масових заходів, у тому числі релігійних, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, розважальних закладів, ТРЦ, закладів громадського харчування, ринків, спортзалів та басейнів “зеленого” COVID-сертифікату.

За умови наявності в особи, що перетинає кордон України, “жовтого” чи “зеленого” сертифіката про вакцинацію або одужання від COVID-19, вона може не проходити самоізоляцію. Це ж стосується й осіб, що які прибувають з тимчасово окупованих територій.

Читайте також: У Львові відбудеться зустріч з Вахтангом Кіпіані

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#карантинвукраїні #карантинльвів #карантинніобмеження #карантин #локдаунвукраїні #локдаунльвів #новинильвів #новиниукраїни
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,67
39,74
EUR
42,67
42,74
PLN
9,83
9,86
Оголошення
live comments feed...