• Головна
  • Завтра у Львові дітей навчать підкоряти скелі
16:15, 21 травня 2013 р.

Завтра у Львові дітей навчать підкоряти скелі

 У четвер, 23 травня, в рамках спортивної програми «Через скелі на воду» на пл. Ринок постане надувний скеледром висотою 10 метрів. Цього дня діти віком 10-14 років зможуть взяти участь у змаганнях зі скелелазіння. Переможці отримають сертифікати на безкоштовну участь у сплаві по р. Дністер. Разом з цим, всі охочі матимуть можливість випробувати себе на мотузяній трасі.

У програмі заходу, окрім скеледрому і мотузяної траси, також відбуватимуться показові виступи і майстер-клас з паркуру, який проведуть трейсери з команди «LvivMotion».

«Поруч з Ратушею ми встановимо спортивну конструкцію, яка називається скеледром. Також поставимо елементи, які використовує альпініст, скелелаз, гірський турист. Ми прагнемо, щоб у такий спосіб діти ставали здоровішими. Цей захід не є одномоментним. Це один з етапів програми, яка триває вже більше двох місяців. А під час літніх канікул діти мають безкоштовно займатися у вівторок і четвер скелелазінням та веслувальним слаломом», - розповів Тарас Білошицький, президент ЛМГО «ТСК «Манівці».

Свято триватиме з 16.00 до 21.00 год. Участь у заході безкоштовна.

«Захід, який відбудеться у четвер – це велика промоційна складова нашої спільної роботи. Ми хочемо показати людям, що є різні активні види спорту, якими вони можуть займатися у Львові. Багато хто, не знає, що на Погулянці є база, де можна займатися скелелазінням. Тому ми маємо цілу серію промоційних заходів. Провести такий флеш-моб на площі Ринок – це певний експеримент. Ще триває навчальний період, а до 16:00 год завершаться уроки в школах, і діти зможуть прийти на площу Ринок, і спробувати себе у таких активностях. Ми відмовилися від ідеї провести цей захід у вихідні, адже це час, коли площею Ринок гуляють переважно гості міста. А нам важливо, щоб львівські хлопці і дівчата побачили, що таке скелелазіння, мотузяна траса, паркур та інше. Ми зробили все, аби це було зручно і безпечно», - зазначає Володимир Шнайдер, начальник управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР. 

Таким чином серед львів’ян та гостей міста популяризуватимуть здоровий спосіб життя та активний відпочинок, а маленьких гостей та їхніх батьків інформуватимуть про літні заняття у безкоштовних туристичних секціях на Погулянці.

«При нашому Клубі уже кілька років діє секція водного туризму, де діти безкоштовно вчаться греблі на каяках та інших плавзасобах. Минулого року ми спільно з магазином «Команчеро» збудували на Погулянці один з найвищих в Україні, 17-метровий відкритий скеледром. Тут, на свіжому повітрі, в парковій зоні, для дітей розпочались безкоштовні заняття зі скелелазіння. Цього року нам спало на думку поєднати ці два види туризму – таким чином з’явилась програма «Через скелі на воду». Її мета - заохотити дітей до активного і спортивного дозвілля. Сподіваємось, і дітям, і їх батькам, припаде до смаку такий вид відпочинку і він стане доброю альтернативою комп’ютерним іграм і телевізору», - додає Тарас Білошицький.

Слід зауважити, що спортивна програма «Через скелі на воду» триває з 13 квітня до 1 червня цього року. Вона  складається з двох частин – скелелазної та водної. На етапі «Скелі», який відбувається в період з 13 квітня до 26 травня, діти віком 12-14 років змагаються на відкритому скеледромі. 100 переможців цих змагань отримають сертифікати на участь у сплаві р. Дністер у День захисту дітей 1 червня. Станом на зараз участь у змаганнях в рамках програми уже взяло участь близько 300 дітей зі Львова та області, з яких відібрали 38 переможців.

«Основне завдання – долізти до верху. Тим, кому, це вдається, ви вручаємо сертифікати. Ці діти у 1 червня у селищі Миколаїв будуть учасниками подорожі річкою Дністер, яка завершиться забавами. А для дорослих ми готуємо на 2 червня своєрідний «Форт Боярд» на воді. Треба буде не лише змагатися на катамаранах, а й виконувати різні поетапні елементи та розгадувати квести», - зазначає Тарас Білошицький, президент ЛМГО «ТСК «Манівці».

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...