• Головна
  • У день народження Ріхарда Ваґнера у Львові відбудеться унікальний концерт
11:42, 20 травня 2013 р.

У день народження Ріхарда Ваґнера у Львові відбудеться унікальний концерт

У Львові 22 травня, у день народження геніального оперного реформатора композитора Ріхарда Ваґнера, у Будинку органної та камерної музики відбудеться концерт приурочений цій даті.

Зі слів організаторів, великий органний концерт «Ріхард Ваґнер у Львові» є присвячений 200-річчю з дня народження оперного реформатора та 20-річчю заснування Львівського Товариства Ріхарда Ваґнера. У програмі звучатимуть транскрипції фрагментів із опер Ріхарда Ваґнера і музика для органа львівського композитора Богдана Котюка. Він є співзасновником і директором першого в Україні Львівського Товариства Ріхарда Ваґнера, яке цього року святкує своє 20-ліття.

Слід зауважити, що Богдан Котюк вже неповний рік співпрацює  з львівською органісткою Оленою Мацелюх. Саме це спонукало пані Олену підготувати програму, присвячену музиці Ріхарда Ваґнера.

 Творча співпраця Богдана Котюка і Олени Мацелюх, що триває лише неповний рік, вже дала досить вагомі результати. Відбулися багаторазові концерти та мистецькі зустрічі з шанувальниками органної музики не тільки у Львові, але й у Києві, Донецьку, Хмельницькому, Самборі, Чернівцях, Одесі, Рівному.

«День концерту вибрано невипадково. Адже саме 22 травня 1813 року народився геніальний реформатор опери і оперної сцени, майстер оркестрового письма Ріхард Ваґнер, який, однак, ніколи і нічого не написав для органу. А саме орган дає змогу в цілком оригінальний спосіб відтворити барвисту палітру тембрів його величної і по-справжньому сучасної навіть сьогодні музики. Це завдання ми разом із чудовою львівською органісткою Оленою Мацелюх і поставили перед собою, готуючи програму концерту. У середу, 22 травня, прозвучать уривки з семи опер Ріхарда Ваґнера в транскрипції для органу і моя музика для цього короля всіх музичних інструментів», - розповідає Богдан Котюк, композитор. 

Нагадаємо, 16 лютого у Будинку органної та камерної музики вже відбувся концерт, у якому звучала музика Ріхарда Ваґнера, Ференца Ліста і Богдана Котюка для органа.

Нагадаємо,  2013 рік ЮНЕСКО проголосило Роком Ваґнера, адже 22 травня увесь музичний світ відзначить 200-ліття оперного реформатора. Водночас, 13 лютого були 130-ті роковини смерті митця.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,84
EUR
42,78
42,83
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...