• Головна
  • Погода у Львові та області на вихідних: спека до +33 градусів і грози
09:40, 31 липня 2021 р.
Надійне джерело

Погода у Львові та області на вихідних: спека до +33 градусів і грози

Погода у Львові та області на 31 липня - 1 серпня.

У гідрометцентрі розповіли, якою буде погода цими вихідними, 31 липня - 1 серпня в Львові та області.

За інформацією Українського гідрометцентру, на вихідних в більшості областей України ще утримається спека, лише 2 серпня захід вже відчує певну свіжість з Атлантики. Також мешканців попередили про небезпечні метеорологічні явища: очікується погіршення погодних умов і оголошено перши рівень небезпечності. Так, вдень 31 липня у більшості західних областей прогнозують грози, в окремих районах - град зі шквалами до 15-20 м/с.

За словами синоптика Наталки Діденко, цими вихідними Україна зачаїться між атмосферними фронтами.

"І хоч як їхні патрони, циклони Ferdinand та Elior, не намагатимуться зачепити дощами нашу територію, нічого серйозного у них не вийде. 31 липня - 1 серпня в більшості областей переважатиме суха малохмарна погода", - зазначила вона у Facebook.

За словами Наталки Діденко, незначні "укуси" фронтів спричинять 31 липня короткі дощі на заході та сході України. Ввечері 1 серпня дасться в знаки атмосферний фронт від Ferdinand: побільшає дощів у західній частині України та подекуди на півночі. Вона додала, що переважатиме спека: кінець липня і початок серпня відзначаться високою температурою 28 - 32° вдень.

У Львівському регіональному центрі з гідрометеорології розповіли детальніше про те, якої погоди очікувати мешканцям області сьогодні, 31 липня, та в неділю, 1 серпня. Так, попри спеку цими вихідними очікуються грози з шквалами.

Погоду у суботу визначатиме вплив атмосферних фронтів з заходу та поле пониженого тиску. Очікується мінлива хмарність, а ось в другій половині дня синоптики обіцяють короткочасні дощі з грозами, місцями значні дощі, град. Вітер південно-східний до 12 м/с, при цьому зазначається, що час гроз очікуються подекуди шквали 17 - 22 м/с, а в окремих районах вони посиляться до 25 м/с. Температура вночі 13 - 18°, вдень 28 - 33° тепла.

Що стосується 1 серпня, то у області очікується хмарна погода з проясненнями. Також синоптики обіцяють короткочасні дощі, грози із подекуди градом. Вітер західний з переходом на південно-східний 7 - 12 м/с. Окрім цього очікуються місцями шквали 17 - 22 м/с. Температура вночі 13 - 18° тепла, вдень 26 - 31° тепла.

За даними гідрометцентру, у Львові 31 липня погода буде такою: вночі 14 - 16° тепла, вдень 28 - 30°, вітер південний 3 - 8 м/c, вночі без опадів, вдень дощ. Водночас 1 серпня мешканців Львова чекає така погода: вночі 14 - 16° тепла, вдень 26 - 28° тепла, вітер південно-західний 5 - 10 м/c, вночі та вдень дощ.

Читайте також: Куди поїхати біля Львова: 5 локацій для подорожей неподалік від міста, - ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#погода #Львів #Львівщина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,84
EUR
42,78
42,83
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...