• Головна
  • Куди поїхати біля Львова: 5 локацій для подорожей неподалік від міста, - ФОТО
17:21, 30 липня 2021 р.
Надійне джерело

Куди поїхати біля Львова: 5 локацій для подорожей неподалік від міста, - ФОТО

Пропонуємо добірку локацій, куди поїхати біля Львова. 

Вихідні - це чудова нагоди вибратися із міста, відпочити, побачити нові місця. Неподалік від Львова безліч цікавих локацій, куди можна поїхати - озера, замки, домашні господарства. Кореспондентка 032.ua підготувала добірку ідей та розповідає, де та що можна побачити .  

Бірюзові озера на Львівщині

На Львівщині можна побачити унікальні карстові водойми "Сині вікна". Це унікальний природний об’єкт, який розташований серед природи Вороняцьких гір у межах Бродівського району біля села Ясенів. Вода відновлює свій колір яскравої бірюзи. Завдяки цьому водойми називають бірюзовими озерами. 

Озеро розташоване на узліссі за 1,5 км на схід від колишнього села Майдан. Його довжина становить 43 м, а глибана сягає 14 м.

Карстові водойми "Сині вікна", Фото: lviv1256.com

Карстові водойми "Сині вікна", Фото: lviv1256.com

Свірзький замок 

У Львівській області налічується багато цікавих замків, які приваблюють туристів. Серед них - Свірзький замок у селі Свірж Перемишлянського району. Добре також відомий і завдяки фільмам. Тривалий час він був замкнений, однак цього року весною його відкрили для відвідувачів. Охочим пропонують екскурсії, на яких можна побачити обидва подвір’я (верхнє і нижнє), пройтися коридорами найбільш древньої його частини, побачити великі зали й знайти віконце, з якого найкраще буде видно острівець на озері. 

Свірзький замок, Фото: uk.wikipedia.org

Свірзький замок, Фото: uk.wikipedia.org

Озеро Барвінок у Новому Роздолі

Ще одна із локацій, яку можна відвідати на Львівщині - озеро Барвінок біля міста Новий Розділ. Воно тягнеться у довжину на  до 3 км, а в ширину не перевищує 50 м. В озері водиться риба. Водойма оточена з трьох сторін лісом.

Озеро Барвінок, Фото: uk.wikipedia.org

Озеро Барвінок, Фото: uk.wikipedia.org

"Садиба єнота" 

На Львівщині у Буську є можливість провести дозвілля на природі, побачити єнотів та інших тварин. Це чудова ідея поїздки для всієї сім'ї. Є можливість активно відпочити, зокрема, - покататися верхи на конях. На території  також є альтанки, пропонують страви на вогні. 

"Єнота Садиба", Фото: Єнота Садиба, фейсбук

"Єнота Садиба", Фото: Єнота Садиба, фейсбук

Ферма у селі Підгір'я

На Львівщині у селі Підгір'я, що на Золочівщині є особлива ферма. Там за ініціативи військового капелана о. Михайла Сукмановського створили проєкт для дітей з особливими потребами. Можна відвідати ферму - побачити коні, поні, кізоньки, страуси, альпаки. Окрім того, там пропонують дегустацію з авторських сирів з лавандою та базиліком. 

Читайте також: «Оселя» для тих, в кого нема дому: унікальна спільнота під Львовом, де піклуються про безпритульних

Фото на головній: lviv1256.com

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,84
EUR
42,78
42,83
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...