• Головна
  • Що відомо про будинок на вулиці Руській у Львові, де обвалилася стіна, - ВІДЕО
16:05, 20 липня 2021 р.
Надійне джерело

Що відомо про будинок на вулиці Руській у Львові, де обвалилася стіна, - ВІДЕО

У мерії розповіли про будинок на Руських у Львові, де трапився обвал стіни. 

19 липня у Львові на вулиці Руській, 8 обвалилася стіна будинку. Внаслідок цього під завалами загинув 17-річний хлопець, що виконував роботи перфоратором. Під час брифінгу Львівської міськради розповіли детальніше про цю будівлю у центрі міста. 

Начальниця управління охорони історичного середовища міськради Лілія Онищенко розповіла, що будинок на вул. Руській, 8 складається з основного будинку і двох офіцин (флігелів). Основний будинок є пам’яткою архітектури. Однак у 1859 році до межового муру між будинками 8 та 10 була прибудована східна офіцина, де і трапився обвал.

Добудована офіцина - це було складське, господарське приміщення. Ця добудова не була такою міцною, як основна будівля. Пізніше добудували ще другу офіцину. З часом перша перетворилася на житлову квартиру і там мешкали люди. Вхід був можливий через двір загального користування, а пізніше з'явився окремий вхід і вона використовувалася як особняк.

У 2015 році сучасні власники квартири мали намір надбудувати над офіциною два поверхи. Виготовили проєктну документацію, але вона не отримала позитивних висновків від управління охорони історичного середовища.

Розглядають варіант, що власники самотужки вирішили розпочати якісь роботи. Цю офіцину обстежували у 2015 році. Будь-які втручання у стіну, якій 100 - 300 років, загрожують аварійними наслідками. 

Лілія Онищенко зазначила, що наразі занепокоєння викликає частина межового муру, котра залишилася. Вона є доволі високою і її зараз треба обстежити й укріпити. 

Зазначимо, наразі встановали особу власника, однак поліція проводить слідчі дії, намагаються його розшукати. Є власниця цього флігелю і кілька співвласників цієї квартири. 

Читайте також: Обвал будинку у Львові: стали відомі деталі трагедії на вулиці Руській, 8

Фото на головній: Роман Балук

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #обвал_будинку #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,87
EUR
42,77
42,80
PLN
9,82
9,87
Оголошення
live comments feed...