• Головна
  • Обвал будинку у Львові: стали відомі деталі трагедії на вулиці Руській, 8
10:39, 20 липня 2021 р.

Обвал будинку у Львові: стали відомі деталі трагедії на вулиці Руській, 8

У понеділок, 19 липня, в центрі Львова внаслідок будинку на вулиці Руській, 8 загинув чоловік. Пізніше стали відомі нові подробиці трагедії в історичному центрі міста.

Внаслідок обвалу частини стіни на вулиці Руській, 8 загинув молодий чоловік, що виконував роботи перфоратором. Обвал трапився на горищі флігеля технічної будівлі, що межує з будинком. Натомість у квартирі на першому поверсі будівлі ніхто не проживав уже тривалий час.

“Відомо, що у флігелі на першому поверсі була житлова квартира, в якій власники не проживали вже тривалий час. Будівля знаходиться у приватній власності.   Будівельні роботи розпочаті без відповідної технічної документації та дозволів.   Поліція проводить слідчі дії», - зазначив перший заступник мера Андрій Москаленко.

Обвал будинку у Львові: стали відомі деталі трагедії на вулиці Руській, 8, фото-1, Фото: Андрій Москаленко

Фото: Андрій Москаленко



Як повідомляє департамент цивільного захисту Львівської ОДА загрози руйнування житлового будинку немає.

Під завалами виявлено тіло без ознак життя мешканця с. Повергів (Миколаївська ТГ) Стрийського району 2003 року народження.

За фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт слідчі територіального підрозділу поліції відкрили кримінальне провадження.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області тіло неповнолітнього 17-річного хлопця скеровано на експертизу.  
Ще у понеділок, о 19:25, роботи по розбору завалів були завершені.

Нагадаємо, що вулиця Руська знаходиться у самому центрі Львова. Вона відома була ще з початку XV сторіччя, як центр української (руської) православної громади міста.

Також с середньовіччі між будинками 8 (будинок де сталася трагедія) і 10 на вулицю Руську виходив прохід з єврейської дільниці міста, яка була оточена з усіх сторін стінами.

Також Руська вулиця довгий час була єдиної у місті де православним мешканцям Львова дозволялось володіти нерухомістю. Також на вулиці Руській існувало відоме Львівське Успенське православне братство.

На вулиці можна побачити практично все різнобарвʼя архітектури міста Лева. Від бароко до класицизму, від ренесансу до віденської сецесії.

У 2006 році вулиця Руська була реконструйована.

Читайте також: З'явилося відео з місця обвалу будинку у Львові на Руській



Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #обвалбудинку #вулицяРуська #загибельлюдини #новиниЛьвова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...