• Головна
  • Рекордна спека та грози: якою буде погода у Львові до кінця липня
17:05, 8 липня 2021 р.
Надійне джерело

Рекордна спека та грози: якою буде погода у Львові до кінця липня

Пропонуємо дізнатися, яку погоду у Львові очікувати до кінця липня. 

Погода у Львові влітку цьогоріч досить мінлива. Жителі могли спостерігати рекордну спеку, а також руйнівні бурі у місті. Кореспондентка 032.ua вирішила з'ясувати, що прогнозують синоптики до кінця липня. Про це розповіла синоптикиня Львівського гідрометцентру Ірина Михайлів. 

За її словами, найближчі п'ять днів у Львові очікується спекотна погода. Зокрема, 9 липня прогнозують мінливу хмарність без істотних опадів. Вночі та вранці по півдню території місцями туман видимістю 200 - 500 м.  Вітер південно-східний, вдень прогнозують 7 - 12 м/с, подекуди можливі пориви 15 - 20 м/с. Вночі температура повітря 15° - 20° тепла, вдень - 29° - 34°

10 - 11 липня також очікується мінлива хмарність. Вночі без істотних опадів, вдень синоптики попереджають про короткочасні дощі, грози та град. Вітер південно-східний до 7 - 12 м/с. Температура вночі 14 - 19° тепла, вдень 27° - 32° тепла.

12 - 13 липня у Львові також очікується мінлива хмарність. Цього дня буде без істотних опадів. Вітер південно-східний до 7 - 12 м/с. Температура повітря вночі 13° - 18° тепла, вдень становитиме 26° - 31° тепла.

Щодо прогнозу погоди у Львові на тривалий період - до кінця липня. Згідно із даними Українського гідрометцентру, цього року у липні очікується температура та кількість опадів у межах норми, тобто показники не відрізнятимуться від багаторічних даних. Однак загалом липень - місяць із досить нестійкою погодою, тобто досить теплі сухі періоди чергуватимуться із короткочасними дощами, грозами, місцями сильними зливами, шквалами та поривами вітру, які можуть принести небезпеку для жителів. За попереднім прогнозом, очікується досить жаркий липень без різких похолодань. 

Нагадаємо, у черні Львів двічі "накривала" негода - 25 та 30 червня. Була сильна гроза, вітер та град. Тоді вулиці міста затопило, повалило дерева, потрощило автомобілі, обвалилися фасади будівель, тимчасово не курсував транспорт та загалом був затор на дорогах. Редакція 032.ua оперативно повідомляла про негоду. Зокрема, розповідали про те, як внаслідок зливи утворився "водоспад" на Підвальній, люди переходили босоніж, "перепливали" на електросамокаті

Читайте також: Де поплавати у Львові: добірка басейнів та які ціни у 2021 році

Фото на головній умовне: lv.cf.ua

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #погода_у_Львові #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,96
40,00
EUR
43,30
43,45
PLN
10,07
10,14
Оголошення
live comments feed...