• Головна
  • Як проходитиме дистанційне навчання у львівських школах з 1 вересня
13:06, 6 липня 2021 р.
Надійне джерело

Як проходитиме дистанційне навчання у львівських школах з 1 вересня

З початком пандемії в Україні гостро постало питання організації дистанційного навчання. Спочатку учням та вчителям було важко адаптуватися до нових умов, однак зараз це стало значно легшим.

Як повідомляє 032.ua, 6 липня ЛОДА відбувся брифінг, де директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Олег Паска та директорка Центру інноваційних освітніх технологій «Львівської політехніки» Маргарита Носкова розповіли про організацію дистанційної освіти на Львівщині.

За словами Маргарити Носкової, введення дистанційної освіти у навчальних закладах Львівської ОТГ мало низку перешкод. Спочатку переважна більшість педагогів не мали базових знань з організації дистанційного навчання, а керівники навчальних закладів не уявляли реальних масштабів змін, що необхідно здійснити.

Аби полегшити життя викладачів на базі Центру інноваційних освітніх технологій «Львівської політехніки» розробили спеціальні курси. Там вчителів учать правильній організації дистанційного навчання. Від школи туди повинні йти: представник адміністрації, адміністратор дистанційної платформи та вчителі, що викладають предмети ЗНО.

У центрі встановили і спеціальні вимоги до закладів освіти Львівської ОТГ, які хочуть пройти навчання. Серед них: підключення закладу освіти до швидкісного інтернету, кількість учнів у 5-11 класів повинна бути не меншою 100, готовність адміністрації закладу масштабувати проєкт.

Маргарита Носкова запевнила, що найкращою платформою для дистанційного навчання є - MOODLE. Вона - безкоштовна, автоматизована та підходить для організації дистанційного навчання у закладі будь-якого рівня. Там є усе необхідне для розміщення навчального матеріалу, моніторингу освітнього процесу, оцінювання результатів (електронний журнал) та їх збереження у зручному форматі.

Ще однією важливою платформою для дистанційного навчання є пілотний проєкт SELFIE. Там школа може проводити опитування, результати якого відображатимуться у графіках та діаграмах. Таким чином навчальний заклад може побачити свої сильні та слабкі місця. Ця платформа націлена на максимальне удосконалення навчального процесу. Наразі цей проєкт тестують лише у двох українських областях: Львівській та Запорізькій.

Скільки коштує навчання?

Навчання у Центрі інноваційних освітніх технологій «Львівської політехніки» для вчителів фінансує держава та навчальний заклад. До прикладу, курс для 1 вчителя навчальному закладу коштуватиме 500 грн.

Від школи потрібно до 10 людей (1 з адміністрації школи, 1 технічний координатор та 8 вчителів предметів, що подаються на ЗНО). Відтак на такі курси навчальний заклад повинен виділити до 5 000 грн.

Що входить у курс дистанційного навчання?

Навчання викладачів матиме 5 етапів. Це проходження базових курсів (10 людей), проходження тематичних курсів для вчителів та адміністрації (10 людей), тематичні семінари, тренінги, сезонні семінари, консультування та підтримка учасників навчання.

Читайте також: Куди поїхати біля Львова з дітьми: цікаві локації для відпочинку

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#дистанційненавчанняульвові #навчанняульвові #навчанняльвів #дистанційненавчання #мудлльвів #селфіельвів #новинильвів #новинильвова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...