• Головна
  • На Львівщині відкрили для туристів підземелля Підгорецького замку, - ВІДЕО
19:15, 24 червня 2021 р.
Надійне джерело

На Львівщині відкрили для туристів підземелля Підгорецького замку, - ВІДЕО

Журналістам сайту 032.ua показали підземелля Підгорецького замку. 

Як повідомляє 032.ua, близько 4 місяців тому для туристів знову відкрили оновлене підземелля Підгорецького замку. Під час екскурсії журналістам сайту розповіли про легенди та справжню функцію підземелля. 

Не одне століття з вуст в уста передається легенда про те, що власник замку Станіслав Жевуський до смерті закатував свою молоду дружину Людвігу Жевуську (дівоче - Куницька). Дівчина була із збіднілого шляхетного роду, тому, аби прогодувати родину, вирішила одружитися із польським державним та військовим діячем Станіславом Жевуським. Чоловік був старшим за неї аж на 40 років. Після декількох років подружнього життя Людвіга загадково зникла. 

Історики припускають, що Станіслав Жевуський замурував молоду дівчину у стінах підземелля. Чоловік був тираном та приревнував свою дружину. До сьогодні доказів цієї жахливої події немає. Однак деякі працівники палацу розповідають, що таки бачили привид дівчини у замку. 

Насправді ж підземелля виконували функцію складів. Там зберігали вино, м'ясо, земно та інші продукти. Це також доводить те, що вхід у підземелля розташований зі сторони, де проживала прислуга. 

Читайте також: Куди поїхати біля Львова: як за день відвідати три унікальних замки Львівщини

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#підземеллянальвівщні #підгорецькийзамокнальвівщині #підземелляпідгорецькогозамку #замкинальвівщині #новинильвів #новинильвівщини #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,63
39,72
EUR
42,67
42,73
PLN
9,91
9,95
Оголошення
live comments feed...