• Головна
  • Садовий просить правоохоронців розібратися з масовими відключеннями будинків від газу працівниками «Львівгазу»
12:31, 18 червня 2021 р.
Надійне джерело

Садовий просить правоохоронців розібратися з масовими відключеннями будинків від газу працівниками «Львівгазу»

Місто звернеться до правоохоронців через масові відключення газу львів’янам.

Таке доручення озвучив міський голова Львова Андрій Садовий під час засідання виконавчого комітету. З його слів, за відімкненням цілих багатоквартирних будинків від газу через начебто витоки може стояти боротьба з окремими боржниками, повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

«Це не вперше. Є скарги мешканців, що пропадає газ у цілому будинку. «Львівгаз» каже – витік газу. І тих витоків так багато, що виникає питання безпечності газових мереж міста. Я просив би скерувати відповідне звернення в правоохоронні органи – поліцію, прокуратуру, СБУ, МНС Львівської області. У нас ніколи раніше стільки аварійних ситуацій не було. Якщо це спроба методом аварійності спонукати людей платити кошти, то треба працювати з тим боржником, який є в будинку. Не можна робити заручником увесь будинок. Я би, все-таки, просив, щоб це питання ми зробили максимально публічним і на одне з наших наступних засідань запросили керівника «Львівгазу» з чіткою доповіддю. Ми маємо стати на захист мешканців», – зазначив міський голова.

Як додала заступниця мер з питань ЖКГ Ірина Маруняк, такі речі неприпустимі, адже для боротьби із заборгованістю існують методи в межах законодавства.

«До нас надходить шалена кількість звернень від мешканців. Це створює напругу серед них. Якщо є витік газу, тоді негайно має виїхати аварійна служба, щоб ліквідовувати аварійну ситуацію та відновити подачу газу. Якщо є заборгованість, то також є механізм у межах чинного законодавства: подавати до суду, стягати заборгованість, яка є в мешканців…» – зауважила Ірина Маруняк.

Читайте також: Зелена хвиля Садового: куди може привести мера Львова політичний альянс з президентом





Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Садовий #Львів #Львівгаз #відключеннягазу
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,70
39,78
EUR
42,65
42,75
PLN
9,86
9,91
Оголошення
live comments feed...