• Головна
  • Львівській школі-гімназії передали статуетку святого
15:42, 29 квітня 2013 р.

Львівській школі-гімназії передали статуетку святого

 Сьогодні, 29 квітня, міський голова Львова Андрій Садовий передав статуетку св. Івана Боско учням НВК  «Школа-гімназія імені В.Симоненка». 

«У Львові перебували мощі святого Боско і нам для міста передали статуетку святого. Ми вирішили, що вона має бути не в одному місці, а ми хотіли б, щоб ця статуя подорожувала по львівських школах, і щоб у школі, де буде статуетка, уроки християнської етики були б присвячені цьому святому. Я переконаний, що статуетка побуває в усіх школах міста. Розпочинаємо з гімназії ім. Симоненка, це одна з найкращих шкіл міста. Тут вона буде до середини травня, а далі подорожуватиме по усіх львівських школах», - зазначив Андрій Садовий.

«Ця статуетка буде пригадувати нам про великого святого, який присвятив своє життя спасінню молоді, особливо найбільш потребуючій. Його система виховання, яка називається запобіжна система, себе виправдала і вивчається у світі на рівні з іншими великоми педагогами, в університетах. І дійсно є ефективною і плідною, бо базується на доброті, на любові, на розумі дитини і на релігії. Це подорожування статуетки по школах збагатить зннями про методу  виховання, підкаже дітям щось про його життя, а він з неба буде брати заступництво над школою, над учнями, над вчителями», - зазначив отець Андрій Боднар, настоятель храму Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ

Нагадаємо, на початку квітня у Львові відбулося паломництво мощей св. Івана Боско – покровителя дітей та молоді. Відтак, тепер навчальними закладами Львова передаватимуть статуетку св. Івана Боско.

Статуетку св. Івана Боско привезли з Італії. Вона є 30 см заввишки. Виготовлена з бронзи. Статуетка зображає отця і трьох дітей. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...