• Головна
  • Виставку з нагоди 50-річчя Шевченківського гаю у Львові відкрили звучанням трембіти, - ВІДЕО, ФОТО
14:38, 21 травня 2021 р.
Надійне джерело

Виставку з нагоди 50-річчя Шевченківського гаю у Львові відкрили звучанням трембіти, - ВІДЕО, ФОТО

Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького святкує своє 50-річчя. 

21 травня на площі Ринок у Львові відкрили виставку “Не просто музей просто неба” з нагоди 50-річчя Музею народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького. Урочисте відкриття почалося з звучання трембіти. Про це з місця події повідомляє кореспондентка сайту 032.ua.

Як зазначив в. о. директора музею Сергій Ципишев, це один перших заходів до 50-річчя музею і ним розпочинається офіційна частина святкування. Сама виставка присвячена історії музею, вона має на меті  познайомити львів’ян і гостей міста із Музеєм народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького. 

"Вона скомпонована за таким принципом, щоб доступними словами і простими графічними формами показати те, що працівники скансену робили 50 років: де їздили, які знахідки приводили, для чого це робили, як ми живемо зараз та куди рухаємо далі", - зазначив Сергій Ципишев.  

Додамо, що з нагоди 50-річчя Музею народної архітектури та промислу на фасаді Ратуші вивісили банер. У пресслужбі мерії інформують, що окрім відкриття виставки до відзначення 50-ліття музей запланував низку подій, присвячених історії інституції та людям, які її творили: зйомки проморолика, серію подкастів про культурну спадщину, ювілейну конференцію "Персоналії. Традиція. Поступ", кураторську виставку "Небачені фонди. Невідомі історії", що відбудуться восени та інші заходи.

Читайте також: Трьом бездомним собакам облаштували будку на клумбі поблизу залізничного вокзалу у Львові, - ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #Шевченківськийгай #виставка
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...