• Головна
  • Стало відомо, коли подорожчає проїзд у громадському транспорті Львова
14:05, 21 травня 2021 р.
Надійне джерело

Стало відомо, коли подорожчає проїзд у громадському транспорті Львова

У громадському транспорті Львова зросте вартість проїзду до 10 гривень.

21 травня виконком міськради ухвалив рішення про підняття вартості проїзду у громадському транспорті Львова до 10 гривень. Нові тарифи розпочнуть діяти із 27 травня. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міськради

Начальник управління транспорту Орест Олеськів зазначив, що ухвалили компромісне рішення - 10 грн для автобусів, 10 грн базовий для електротранспорту. Якщо квиток у трамвай та тролейбус купувати у кіоску, то він коштуватиме 9 грн. Купуючи квиток на проїзд у трамваях чи тролейбусах через QR-коди, SMS, термінали самообслуговування IBOX та EasyPay, його ціна - 8,50 грн. Студентський квиток у електротранспорті коштуватиме 5 грн, водночас у кіосках та через смартфон - 4 грн.

Орест Олеськів уточнив, що у місті були зобов’язані коригувати тариф. Постановою Кабміну щодо розрахунку тарифу вимагається проводити зміни, якщо зростає вартість пального на 10%. Наразі є зростання понад 15%. Окрім того, по всіх інших показниках - вартість матеріалів, запчастин, заробітна плата, які входять в тариф, маємо зростання на 20 - 30%. 

За його словами, у планах міста оновлення транспорту. На жаль, останній тендер по закупівлях був скасований, але таки планують відновити співпрацю щодо цієї закупівлі. Також у планах закупівля електробусів, адже місто робить акцент на екологічному транспорті.  

Читайте також: У львівському громадському транспорті зберігають пільговий проїзд

Фото на головній: wikiwand.com

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #проїзд #маршрутки #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,25
41,35
EUR
45,60
45,69
PLN
10,60
10,66
Оголошення
live comments feed...