Тема для обговорення
09:00, 28 квітня 2013 р.

Сяюче хамство (ФОТО, ВІДЕО)

Тема для обговорення

Він важливий начальник,
І він - джентльмен ...
Ви часто зустрічали
Такий феномен?
Роберт Бернс


Хамство супроводжує українців повсюдно - у транспорті, лікарні, в жеку, вузі, в пологовому будинку і навіть на кладовищі. Мабуть, не буде перебільшенням сказати, що воно з нами від світанку і до заходу і, на жаль, стало звичною нормою нашого життя.
Однак хамство людини, що наступила на ногу в тролейбусі рівному  собі українцю, і хамство сановного чиновника, процвітаючого на гроші платників податків, тобто на наші з вами гроші - це, як кажуть в Одесі, дві великі різниці. Це - хамство в квадраті. А лайка всілякого рангу начальників і чиновників по відношенню до підлеглих, свого роду до чиновницьких кріпаків, - це хамство в кубі.

Разом з тим, не можна не зізнатися собі в тому, що публічний рознос чиновника іноді навіть пестить вухо українця і служить таким собі душевним бальзамом: так цим козлам, котрі заважають нам жити, і треба ... Себе на їх місці уявити собі важко ...

Гідний син Адольфа
Міський голова Харкова Геннадій Адольфович Кернес посяде  у ще ненаписаної історії українського хамства одне з найбільш «гідних» місць. І, можливо, що саме його фото має шанси з'явитися на обкладинці сього багатотомного фоліанта.

Копия Кернес

Копия Кернес

 Так, Геннадій Адольфович у соціальній мережі для обміну фотографіями Instagram мало не щодня викладає фото свого розкішної життя.

Нещодавно він сфотографувався з «айфоном» під час польоту в приватному літаку. Подібна розкіш обурила громадськість і під фото з'явилися негативні коментарі, а згодом і демотиватор.

Проте Кернес не посоромився відповісти деяким користувачам: одній з харків'янок він порадив не «п ** діти» і назвав її «болотна Квакуша».

Але все ж запам'ятають мера Харкова не тільки жителі другої української столиці, а й усієї України, як автора однієї безсмертної метафори, яка збагатила багату скарбницю знеціненої лексики. Самі по собі фрази «сучий пес» і «помножу на нуль» були давно відомі українцям. Але ці дві яскраві метафори «правильно» вжити разом виявилося під силу тільки такому майстру слова, як Геннадій Адольфович.

На нараді комісії з надзвичайних ситуацій він обізвав чиновника "сучім псом" через вибух житлового будинку в Харкові.

«Ти, Кандауров! Встань! Дивись, сучий пес! Якщо ти - уважно слухай те, що я тобі кажу - ще раз поставишся до своїх обов'язків, ще раз я дізнаюся про те, що ти особисто, як директор не проконтролював ті обіцянки і зобов'язання, які взяв на себе, я тебе помножу на нуль, тобі ясно чи ні? »- заявив Кернес.

... Педофіли і Костусєв
Мер Одеси Олексій Костусєв обожнює грубити журналістам. Якось Олексій Костусєв розцінив як  образливе прохання журналістів процитувати пару рядків з творчості Тараса Шевченка в річницю з дня народження поета, і відчитав журналіста по перше число:
 «Слухайте, давайте ви будете задавати питання ... нехай у дитячому садку, у школі діти читають, але не мер міста», - заявив він.

Костусев

Костусев

 Ще одне хамство почули на свою адресу представники ЗМІ під час святкування Дня звільнення Одеси. На площі 10 квітня не було жодного державного прапора, тільки партійні, біло-блакитні. На питання журналістів про те, чому так обійшлися з державною символікою, Костусєв відповів наступне: «Я бачив багато прапорів України. Напевно, у вас погано із зором».

 Не менш показова і відповідь мера Одеси, коли у нього запитали, як він провів відпустку. Тирада прозвучала так: «Дурниці я не збираюся розповідати. Давайте таким чином: ось тут вічний вогонь, сьогодні особливий день, і займатися вашими дурницями і відповідати на них я не збираюся. Коли мер вперше приходить покласти квіти до пам'ятника жертвам холокосту, і мені задають питання: «Ось вас звинувачують в антисемітизмі ...» Ну, знаєте, совість якусь треба мати. Я розумію, що журналіст це така професія, але жити ще довго, я сподіваюся, всім вам. Треба мати совість і знати, коли що доречно, а що недоречно ».

Може, тому колишній мер Едуард Гурвіц якось на засіданні виконкому заявив Костусєву: «Якщо я Вас порівняю з педофілами, педофіли подадуть на мене до суду за образу ...» Ще одне відоме вираження Гурвіца про Костусєва: «У Верховній Раді є п'яниці і хами , пройдисвіти і злодії, педофіли і Костусєв »...

Говнометчікі і кришка труни
Гідну позицію в антирейтингу хамства займають і донецькі чиновники. Голова Донецької облдержадміністрації Андрій Шишацький дозволив собі лайку на адресу журналістів за те, як вони висвітлювали авіакатастрофу Ан-24, що трапилася в лютому цього року.

Шишацкий

Шишацкий

 "З горем ніколи не може бути піару, але на те, як професійні" говнометчікі "змогли це все зіпсувати, було дуже боляче дивитися. Я розумів, що якщо я десь з'явлюся і буду щось говорити ... очікування ж інші ", - заявив губернатор.

А удару, мов нокаут,  мера Слов'янська Нелі Штепи міг позаздрити і сам Віталій Кличко. Градоначальниця публічно пригрозила фізичною розправою головному архітектору міста Віталію Кияшко.

Штепа

Штепа

 «У мене таке відчуття, що Кияшко або глухонімий, або прикидається дурником! Ще один догану, і шукаємо головного архітектора. Я від вас вже втомилася! Ваше дозвільне життя не підходить до життя нашого міста. Всі орють, трудяться, а ви тільки у нас святкуєте! Досить, насвяткувався! Якби ви мені сьогодні попалися під руку, коли я вранці об'їжджала місто, то сьогодні вас би ховали! Я не б'ю два рази: по морді і по кришці труни. Я відразу - по кришці труни! »- пригрозила мер.

 Миколаївське бидло
Не рахується зі своїми підлеглими і губернатор Миколаївської області Микола Круглов. Під час сесії Миколаївської облради він дозволяв собі перебивати виступаючих людей і відкрито грубіянив їм. А після взагалі назвав людей рабами. На що керівник фракції «Фронту Змін» Вадим Меріков попросив його не ображати людей. Однак і тут губернатор не змовчав, назвавши рабом Вадима Мерікова, та й взагалі всіх людей.

Круглов

Круглов

 14 липня 2012, в ході першого етапу обласної конференції Партії регіонів, що відбувся в Миколаївському академічному художньому російською драматичному театрі, Круглов зачитав фрагмент матеріалу одного з миколаївських видань: «На думку Кужель, українському народу буде важко відразу прищепити демократичні, лейбористські цінності, які близькі самої опозиціонерці. Причину вона бачить в тому, що нас з вами 20 років робили бидлом ».

- Якщо вона вважає себе бидлом, то так, очевидно, воно і є! - сказав Микола Круглов.
Мало того, Микола Kpyглoв мoжe нaxaміть і пpocтим ceлянaм, нe дивлячись на телекамери.


Вся хамська рать, або Чому все-таки легко нас-рать
Голова Ради Міністрів Криму Анатолій Могильов публічно образив депутата Верховної Ради АРК Олександру Кужель під час сесії кримського парламенту. Така бурхлива реакція пішла від Могильова після того, як Кужель заявила, що згідно з Конституцією України, глава Радміну є не першою, а другою особою на півострові. У відповідь прем'єр з трибуни почав обурюватися. «По-перше, я глибоко переконаний, що в Криму немає ні перших, ні других. Тут працює єдина команда», - заявив Могильов і додав:« Я розумію, у вашому віці у жінки певні проблеми з психо-емоційним станом».

кужель

кужель

 могилев

 Не менш скандальний інцидент стався під час пленарного засідання Верховної Ради АРК у Сімферополі. Депутат кримського парламенту від фракції «Регіони Криму» Олександр Мельник нахамив журналістам ДТРК «Крим» прямо в коридорі Верховної Ради. Мельник залишив залу засідань до завершення сесії і вийшов у коридор. У цей час тут записував стенд-ап кореспондент кримськотатарської редакції ДТРК «Крим» Шевкет Ганієв. Депутат став голосно розмовляти по телефону, заважаючи знімальній групі. Журналіст попросив його говорити тихіше, чим викликав шквал обурень депутата. Мельник прямо на камеру став ображати журналіста, мовляв, він занадто багато собі дозволяє, а потім перейшов на мат.

Запорізький губернатор Олександр Пеклушенко обізвав мешканців Гуляйполя «псевдоактівістамі», так як вони протистояли розробці уранового кар'єра.
«Це« псевдоактівісти », які відволікають і дратують людей», - заявив губернатор
Через три дні в Гуляйполі відбувся мітинг, на який вийшло майже 5 тисяч осіб.
І вже наступного дня Олександр Пеклушенко різко змінив свою позицію, і заявив, що не правий інвестор.

Пеклушенко

Пеклушенко

 Зрештою, губернатор і депутати облради були змушені прийняти рішення, що не суперечить волі людей. Але, незважаючи на все, глава регіону впевнений, що в майбутньому доведеться повернутися до даного питання.

Свою історію хамських відносин чиновників і журналістів має і Львів. Колишній мер Львова Любомир Буняк вигнав журналіста Богдана Куфрика з прес-конференції.

images (98)

images (98)

  Суд визнав, що мер Львова перевищив службові повноваження, вимагаючи від журналіста залишити один із залів львівської міської ради, де проводилася прес-конференція Любомира Буняка.

Проте суд відхилив вимоги журналіста відшкодувати йому моральну шкоду.
Апеляційний суд розглянув апеляцію журналіста на рішення Галицького районного суду, який не побачив у діях львівського міського голови порушень закону.
Апеляційний суд скасував рішення місцевого суду.

А у Дніпропетровську під час сесії Дніпропетровської облради відбувся цілий скандал. Під час виступу депутата від фракції «Фронт змін» Владислава Романова про порушення виборчого права в 25-му окрузі Дніпропетровська (глава одного з підприємств змусила своїх підлеглих написати зобов'язання голосувати за кандидата від партії влади - по цьому округу від «регіоналів» балотувався Ігор Циркін, а районна прокуратура відмовилася приймати скаргу з цього приводу від опозиції), начальник управління преси та інформації облдержадміністрації Сергій Мілютін на весь прес-центр почав кричати, що депутат не знає законодавства.

Копия Днепропетровск

Копия Днепропетровск

 Далі пішли випади у бік Романова, і журналісти в цьому зв'язку не змогли дослухати виступу опозиціонера.

Мер Луганська Сергій Кравченко вельми своєрідно вирішив проблему неугодних йому городян, що критикують дії чиновників. Він попросту запропонував їм виїхати із міста: валіза - вокзал - інше місто. Про це він заявив під час відеозустрічі з городянами. «Мені хочеться, щоб ви були причетні до того, що робиться в цьому місті. Не потрібно критикувати огульно, що все погано, місто погане  і так далі. Я вважаю, що луганчани, які говорять, що місто погане, беріть квитки на ж / д вокзалі і їдьте в інше місто», - заявив мер.

Кравченко

Кравченко

 
Замість післямови
Звідки йдуть витоки хамства? Чому воно так міцно вкоренилося у свідомості більшості наших чиновників і, здається, що викорчувати його з коренем майже немає шансів?

Пригадується епізод з чудового французького фільму «Іграшка» з П'єром Рішаром у головній ролі. Там французький магнат П'єр Рамбаль-Коші, власник заводів, газет, пароплавів, періодично звільняє своїх співробітників за зовсім дріб'язкових причин. А у Франції в цей час вирує економічна криза, і роботу знайти майже нереально. В одному з епізодів він несподівано говорить у своєму кабінеті головному редактору належної йому газети: «Роздягайтеся і пройдіться по всіх кабінетах». Той, мало не плачучи, але все ж знімає з себе штани.
Магнат здивовано
- Що ви робите? Ви що, дійсно збираєтеся голим обійти всю редакцію?
- Ну, адже ви мені веліли, пане президенте!
- Так хто ж з нас більш страшне чудовисько, я, який наказав зняти вам штани, або ви, готовий оголити свій зад? ..
- Не знаю, пане президент.

Ось в цьому-то і складність ...

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,25
41,35
EUR
45,60
45,69
PLN
10,60
10,66
Оголошення
live comments feed...