• Головна
  • Про нові правила водії Львівщини «щось чули»
11:16, 23 квітня 2013 р.

Про нові правила водії Львівщини «щось чули»

З 15 квітня в Україні почали діяти змінені правила дорожнього руху. Проте більшість водіїв Львівщини про зміни знають небагато.

Журналісти 032 ua з’ясували, що водії лише приблизно орієнтуються про які зміни йде мова. Основна частина автолюбителів про нові правила «щось чули».

Зі слів опитаних найбільше запам’яталось про вимоги щодо світла на трасі.

Фахівці розповідають, що для тих, хто їде  за межами населеного пункту, навіть у світлий час доби з першого жовтня до 1 травня потрібно  вмикати  габаритні вогні чи ближнє світло фар.

В ДАІ переконують – наразі не штрафуватимуть.

« Питання, що ще сьогодні знаходиться в роботі - це внесення змін до статті 122, де мова йде про користування світловими приладами там є додаток в нічний час. Тобто це формулювання буде змінено» -  каже начальник центру безпеки дорожнього руху при МВС Сергій Будник. Про це пише ubr.ua

А доки відповідальності немає, виписувати штраф інспектор вам не має права. Серед нововведень - і нова розмітка, яка також  з"явиться із часом.  Горизонтальні смуги синього кольору - місця паркування на проїжджій частині, і помаранчевого - тимчасова розмітка.  Поперечна жовта - тепер попереджатиме про наближення до так званого "лежачого поліцейського", червоні поперечні - про можливість переходу дороги сліпими пішоходами. А перетин велосипедної доріжки з дорогою мають узагалі замалювати червоним.

У змінах до правил дорожнього руху чітко прописали: вказівки регулювальника мають перевагу над світлофором та усіма без винятку знаками, а не тільки пріоритету, як було раніше. У свою чергу, дорожні знаки мають перевагу над розміткою. На дорогах із кількома рядами знаки розміщуватимуть над смугами, а також дублюватимуть із лівого боку.

Єдине нововведення, за ігнорування якого покарати  зможуть уже 15 квітня  - то це за стоянку  на газоні.

« По газонам є відповідальність за порушення правил стоянки і зупинки. Так і будуть реагувати. За порушення правил стоянки - штраф 255 - 325 грн» - наголосив начальник центру безпеки дорожнього руху при МВС Сергій Будник

Слід зауважити, що до правил поки не включили норми про обов’язкове перевзування автівки на зимову гуму, дитяче  кріселко  та світло відбиваючий жилет для водія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,80
39,84
EUR
42,82
42,88
PLN
9,82
9,87
Оголошення
live comments feed...